Fra spiseforstyrrelse til livsglede

Ane-Jørgine Frøyen (20) har alltid danset. Fra hun var bitte liten gikk hun på tå, med underskjørt som var påsatt tyll. Hun ville fly i luften, og ba mamma om å løfte henne, så hun kunne kjenne hvordan det var. Men livet fram til hun ble profesjonell danser var alt annet enn en dans på roser.

Ane-Jørgine Frøyen
Foto: Privat

Ane-Jørgine bar på en dyp sorg som ingen måtte se. Senere ble det flere ting hun måtte skjule. Spiseforstyrrelsen var det ingen som fikk ta del i. På utsiden var hun en smilende, glad jente, inntil både kropp og psyke streiket. Da fikk hun endelig hjelp.

I Sølvsuper forteller hun om sorgen etter eldstebrorens selvmord, om sin indre kamp og om vendepunktet, som i dag gjør at hun våkner hver dag med takknemlighet over livet. Programleder er Miriam Wicklund.

Sølvsuper, NRK P1, søndag 27. desember kl 07.03

Kulturstrøm

  • Kanye West trekker sitt kandidatur

    Artisten Kanye West, som tidligere i juli avslørte at han ville stille i det amerikanske presidentvalget denne høsten, skal ha trukket sitt presidentkandidatur. Det sier en kampanjemedarbeider til New York Magazine.

  • Trumps niese synes han bør gå av

    Donald Trumps niese, Mary ga sitt første intervju siden utgivelsen av den mye omtalte boka om presidenten. I intervjuet med ABC News sier hun det var forutbestemt at onkelen skulle bli en mann som er «aldeles ute av stand til å lede sitt land».

  • Lager et eget kart for kystkulturen

    Et eget kystkulturkart skal sørge for at viktig historien ikke går i glemmeboka hos nye generasjoner. I Risør har alltid trebåtbygging og kystkultur stått sterkt: