Hopp til innhold

Fra spiseforstyrrelse til livsglede

Ane-Jørgine Frøyen (20) har alltid danset. Fra hun var bitte liten gikk hun på tå, med underskjørt som var påsatt tyll. Hun ville fly i luften, og ba mamma om å løfte henne, så hun kunne kjenne hvordan det var. Men livet fram til hun ble profesjonell danser var alt annet enn en dans på roser.

Ane-Jørgine Frøyen
Foto: Privat

Ane-Jørgine bar på en dyp sorg som ingen måtte se. Senere ble det flere ting hun måtte skjule. Spiseforstyrrelsen var det ingen som fikk ta del i. På utsiden var hun en smilende, glad jente, inntil både kropp og psyke streiket. Da fikk hun endelig hjelp.

I Sølvsuper forteller hun om sorgen etter eldstebrorens selvmord, om sin indre kamp og om vendepunktet, som i dag gjør at hun våkner hver dag med takknemlighet over livet. Programleder er Miriam Wicklund.

Sølvsuper, NRK P1, søndag 27. desember kl 07.03

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.