Fra spiseforstyrrelse til livsglede

Ane-Jørgine Frøyen (20) har alltid danset. Fra hun var bitte liten gikk hun på tå, med underskjørt som var påsatt tyll. Hun ville fly i luften, og ba mamma om å løfte henne, så hun kunne kjenne hvordan det var. Men livet fram til hun ble profesjonell danser var alt annet enn en dans på roser.

Ane-Jørgine Frøyen
Foto: Privat

Ane-Jørgine bar på en dyp sorg som ingen måtte se. Senere ble det flere ting hun måtte skjule. Spiseforstyrrelsen var det ingen som fikk ta del i. På utsiden var hun en smilende, glad jente, inntil både kropp og psyke streiket. Da fikk hun endelig hjelp.

I Sølvsuper forteller hun om sorgen etter eldstebrorens selvmord, om sin indre kamp og om vendepunktet, som i dag gjør at hun våkner hver dag med takknemlighet over livet. Programleder er Miriam Wicklund.

Sølvsuper, NRK P1, søndag 27. desember kl 07.03

Kulturstrøm

 • Netflix på shopping i Cannes

  Strømmetjenesten har sikret seg rettighetene til flere av filmene under årets filmfestival i Cannes. Nå har de også kjøpt visningsrettigheter til to av prisvinnerne, nemlig «Atlantics», som vant Grand Prix-prisen og «I Lost My Body», som vant en av kritikerprisene. Dette skjer samtidig som at ingen filmer får delta i konkurransen i Cannes uten å ha kinovisninger i Frankrike.

 • Kusama-skulptur på plass i Norge

  Nordens største verk av den populære «prikkekunstneren» Yayoi Kusama kom søndag på plass på Kistefos-Museet på Jevnaker, melder NTB. Verket heter «Shine of Life», og er laget spesielt for Kistefos med inspirasjon av naturen, vannet og industrien rundt. «Shine of Life» er én av tre nye skulpturer som skal inn i skulpturparken med over 40 verk.

  Yayoi Kusamas "Shine of Life"
  Foto: Einar Aslaksen / Kistefos / NTB scanpix
 • Siktet for eldremishandling

  Manageren til Stan Lee, den avdøde skaperen av mange av Marvels superhelter, er arrestert, siktet for eldremishandling. Keya Morgan anklages for svindel, tyveri, økonomisk utnyttelse og for å ha holdt en eldre person avstengt fra omverdenen. Påtalemyndigheten mener at manageren sikret seg en råderett over Lees kapital som han ikke hadde myndighet til. Det skriver VG, som siterer ABC News, NBC og Los Angeles Times.

  Keya Morgan og Stan Lee
  Foto: Jordan Strauss / AP