Hopp til innhold

Forventer billettrekord

Torsdag åpnet Steinkjerfestivalen med forventninger om rekordsalg av billetter.

Steinkjerfestivalen

Svein Bjørge og danserne i dansegruppa Eligma som var med på å åpnet årets festival.

Foto: Arne Kristian Gansmo

Paal Flaata i Steinkjer kirke.

Paal Flaata under åpningskonserten i Steinkjer kirke.

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK
Festivalsjef Svein Bjørge i Steinkjerfestivalen.

Festivalsjef for Steinkjerfestivalen, Svein Bjørge forenter rekordsalg av billetter til årets festival.

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK
Rockerne er på plass i Steinkjer.

Rockerne er på plass i Steinkjer.

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

- Jeg forventer at vi setter ny rekord når det gjelder billettsalg i år, sier festivalsjef for Steinkjerfestivalen, Svein Bjørge.

Kokende varmt

Torsdag åpnet den fjerde utgaven av fesivalen, i et kokende varmt sommervær , utenfor rådhuset i den Nord-trønderske hovedstaden.

Tidligere år har festivalen vært svært uheldig med værforholdene, men årets værmelding bærer bud om noe helt annet, til tross for en noe treg start på salget .

- I fjor var det dårlig vær og året før var det enda verre. Det beste vi har gjort er konserten med DumDum Boys på Guldbergaune i 2006. Da solgte vi 6.000 billetter. Men vi skal slå den rekorden i år, sier Berge.

Flaata og Gladiolus

Det er også første gang festivalen har en offisiell åpning. Det ble en kort seanse med bandet Sønner Av Norge fra Beistad og dansegruppa Eligma, før ordfører Bjørn Arild Gran erklærte festivalen for åpnet.

Deretter fulgte festivalen opp med den etter hvert tradisjonsrike åpningskonserten i Steinkjer Kirke med Paal Flaata og lokale krefter i Gladiolus Storband .

Konserten åpnet med en halvtime tradisjonell storbandlyd før Flaata entret scenen med bandet sitt.

Om man skulle være vanskelig kunne man selvsagt påpeke at det tok lang tid før konsertens store stjerne entret podiet. Men på den annen side er det også en fin gest av hovedattraksjonen å la de mindre kjente storbandmusikerne få glitre i lyset av festivalen på egenhånd.

Fin kombinasjon

Paal Flaata spilte et sett av sine låter sammen med sine egne musikere, før bandet avslutningsvis ble akkopagnert av storbandet.

En utrolig fin måte å kombinere lokale og mer nasjonalt kjente krefter, som lover godt for det som skal skje i Steinkjer resten av denne uka.

Paal Flaata i Steinkjer kirke.

Majestetisk med Paal Flaata og Gladiolus Storband i Steinkjer kirke.

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters