- Nesten som Roskilde

Kaizers Orchestra spilte den siste konserten på Guldbergaune under Steinkjerfestivalen 2009. Og for en avslutning nordtrønderne fikk.

Kaizers Orchestra på Steinkjerfestivalen 2009

En gudegave av en frontfigur: Janove «Sjakalen» Ottesen.

Foto: Arne Kristian Gansmo
Kaizers Orchestra på Steinkjerfestivalen 2009

En die hard kaizer-fan.

Foto: Arne Kristian Gansmo
Kaizers Orchestra på Steinkjerfestivalen 2009

Janove sammen med Geir «Hellraizer Kaizer» Zahl.

Foto: Per Ole Hagen / NRK
Kaizers Orchestra på Steinkjerfestivalen 2009

Tønnene fikk som vanlig gjennomgå.

Foto: Per Ole Hagen, NRK

Mer fra Steinkjerfestivalen!


Endelig hadde solmette trøndere møtt opp, i motsetning til konsertene på stadion tidligere på dagen. Under Satyricon var bare noen hundre, mens det kanskje var kommet omkring 2.000 for å se Kaizers Orchestra.

For stort?

Problemet er bare at Guldbergaunet har et potensial til å ta et sted mellom 10 og 15.000. Og da ser det uansett smått ut med noen få tusen foran den digre scenen.

Naturlig nok appellerer Kaizers musikalsk til langt flere enn Sigurd Wongraven & co. Men det er likevel trist å se at så mange velger bort store deler av programmet.

Svein Bjørge og hans kumpaner i festivalledelsen hadde nemlig laget et svært godt festivalprogram, som befolkningen i byen burde vite å sette bedre pris på.

Skrøt uhemmet

Men det gjorde Janove Ottesen og resten av Kaizers, som skrøt uhemmet av resten av kveldens program (Jarle Bernhoft, Tommy Tokyo og Megaherz) og arenaen de sjøl fikk spille på.

- For en fanastisk stor scene dere har her. Det er nesten som på Roskilde! Sa Janove.

Og akkurat som da Kaizerne spilte på den Orange Scenen under den danske festivalen i 2006, leverte bandet godt håndverk. I tillegg til å ha kontroll på kontinentet, har gruppa fortsatt et svært godt tak på sitt hjemlige publikum.

Ikke kjedelig

Rogalandsgruppa har en gudegitt frontfigur i Janove og hadde også denne gangen bestemt seg for at det ikke skal være kjedelig på en Kaizer-konsert.

Gruppa gir alltid det de har og skuffer sjeldent live. Heller ikke denne lyse sommerkvelden. Publikum fikk alle de største hitene til bandet i tillegg til noen litt mindre kjente låter.

Som sedvanlig ba Janove opp til allsang, samt konkurranse mellom publikum og bandet om hvem som kan lage mest lyd.

Kaizers Orchestra er et av Norges aller beste liveband. Det var de også på Steinkjerfestivalen.

Kaizers Orchestra på Steinkjerfestivalen 2009

Folkehavet foran scenen på Guldbergaunet under Kaizers Orchestra-konserten.

Foto: Arne Kristian Gansmo

Kulturstrøm

  • Melodi Grand Prix: Delfinale 2

    Konfettikanonene er ladet for årets største musikkfest, Melodi Grand Prix. I år feirer MGP 60 år, og det gjøres ved å tilegne en delfinale til hver landsdel. I andre delfinale er det artister fra Øst-Norge som skal i ilden. I tillegg blir det opptreden fra forhåndskvalifisert finaleartist Didrik og Emil/Akuvi/Ulrikke/Tone Damli. MGP byr på ny musikk, deilige nostalgiske øyeblikk, og noen overraskelser. Programmet ledes av Ingrid Gjessing Linhave, Ronny Brede Aase og Kåre Magnus Bergh.