Ikke bekymret

Billettsalget før Steinkjerfestivalen er labert, men ledelsen er ikke redd for å gå dukken.

We på Steinkjerfestivalen 2008

We spilte på Steinkjerfestivalen i 2008.

Foto: Hans H. Bjørstad

Stig Ørnvall er styreleder for Steinkjerfestivalen

Stig Ørnvall er styreleder for Steinkjerfestivalen. Han er ikke nervøs for billettsalget.

Foto: Trøndelag Forskning og Utvikling
Leder for Steinkjerfestivalen, Svein Bjørge.

Leder for Steinkjerfestivalen, Svein Bjørge tror mange festivaler vil slite økonomisk i 2009.

Foto: Eivind Aabakken / NRK
Deep Purple på Steinkjerfestivalen 2008

Publikum, her under Deep Purple-konserten på fjorårets festival, får et rikholdig program også utenom det musikalske.

Steinkjerfestivalen har kun solgt noen få hundre billetter dagen før det hele starter torsdag. Men til tross for Svein Bjørges dystre spådommer for festivalsommeren 2009, er det ikke frykt å spore hos festivalens styreleder.

- Hadde ikke hjulpet så mye

- Det hadde ikke hjulpet så mye å være nervøs, men du kan spørre hvem som helst – og alle vet at det ikke blir utsolgt når vi har plass til 15.000 på Guldbergaunet, sier styrelder Stig Ørnvall.

Dette tror han er hovedgrunnen til at festivalen ikke har solgt mange billetter før starten.

- Jeg tror dessverre at mange festivaler vil slite. Og jeg tror vi kommer til å miste flere festivaler, sa Svein Bjørge til NRK da han var initiativtaker til Trøndersk festivalkonferanse i april.

Men Ørnvall er ikke bekymret for at dette kommer til å gjelde Steinkjerfestivalen. Han tror mange kommer til å kjøpe billetter den dagen de skal på konsert.

- Begynner å få fot

- Det er i disse dager billettene selges og folk bestemmer seg. Og nå begynner folk å få fot, mener Ørnvall som også tror det svært gode værvarselet kommer til å spille positivt inn.

- Det vil bli mange flere som bruker festivalen mye mer med dette været. Og det vil slå godt ut på mange av de mindre arrangementene.

For i tillegg til et musikalsk program, med artister og band som MadCon, Paal Flaata, Chris Lee, CC Cowboys, The Australian Pink Floyd Show, Black Debbath, Satyricon og Kaizers Orchestra, er festivalen opptatt av å være så mye mer.

Totalfestival

- Vi bygger totalfestival, og har mange sideprogram. Blant annet med seminarer og konferanser, barne- og kunstprogram og for første gang filmprogram og teateroppsetning. Dette ønsker vi å utvikle for å gi mange andre inntrykk enn kun det musikalske.

- Men det er i musikkprogrammet vi kan utvikle en god økonomi, og der trenger vi å vokse i omsetning for å bli en enda bedre arrangør og ha ressurser.

Steinkjerfestivalen vokste fra 2007 til 2008 med 70 prosent i omsetning. Dette er trolig ikke tall festivalen kan håpe på i år, men Ørnvall håper på en postiv utvikling.

- Hvis vi selger like mange billetter som i fjor går det bra, sier Stig Ørnvall.

Kulturstrøm

 • Skodespelaren Nils Sletta er død

  Skodespelaren Nils Sletta er død, 77 år gammal, melder Telemarksavisa. Det er sonen hans som bekreftar dødsfallet torsdag. Sletta var fast tilsett i Det norske teateret sidan 1969. Han vann Gullruten i 2008 i klassa beste mannlege skodespelar.

  Nils Sletta.
 • Mørk krimkomedie som fenger

  Serien «The Flight Attendant» fra HBO er en mørk komedie om en flyvertinne som våkner opp på et hotellrom i Bangkok, med one night standet myrdet i senga. – En morsom, men hektisk krimdramakomedie med en ny vri på typen «plaget detektiv», skriver Filmpolitiet. Terningkast 5.

  FLYVERTINNE PÅ FLUKT: Kaley Cuoco spiller Cassie i «The Flight Attendant».
  Foto: HBO Nordic
 • Fiolinistenes førstedame er død

  Den norsk-amerikanske fiolinisten Camilla Wicks er død, 92 år gammel. Som barn turnerte hun i Norge, bl a med pianisten Robert Levin. Wicks underviste en periode på Norges Musikkhøgskole, og har preget en hel generasjon av Norges dyktigste fiolinister. Hun har etterlatt seg en rekke innspillinger av store fiolinverk, som allerede har blitt legendariske.