Hopp til innhold

Erik Wesseltoft – To Someone I Knew

Gitarist-veteranen Erik Wesseltoft renner ikke ned platestudioene. Desto mer vesentlig føles det når han nå framstår med et knippe egne låter og medspillere som spenner fra Oslos gamle Club 7-generasjon til dagens supertalenter fra hele landet, heri inkludert sønnen Bugge Wesseltoft.

Erik Wesseltoft
Foto: presse

CD-anmeldelse: Erik Wesseltoft - To Someone I Knew

Det er en varm sårhet i Erik Wesseltofts musikk, og det er godt å høre hvor lojalt og lyttende den her bringes fram. Sterkt er det igjen å høre Carl Magnus Neumanns altsax-tone etter altfor mange års stillhet, og etter tittelsporet To Someone I Knew blir det intet mindre enn fantastisk når Bodøs Frode Nymo tar over på samme instrument - først i en funky Club 7-hyllest, så i heftig bebop-duell med Gjøvik-trompetist Roy Nikolaisen.

Får kjørt seg

Gøy er det også å høre at både Club 7-veteran Kjell Fostvedt og den garvede teatermusiker Leffi Osen stadig har krutt i trommestikkene, og bandleder Erik Wesseltoft får kjørt seg alvorlig. Tenorist Knut Riisnæs dukker også opp i noe så uventet som et minnestykke for Franz Schubert.

Kunne vært bedre

Alt er ikke bra, gitaren kunne iblant vært bedre stemt, lydopptaket fra det ikke navngitte studio kunne med fordel vært tightere, det er stavefeil i musikernavn på platecoveret og det står feilaktig at det spilles på Rhodes også der hvor vi udiskutabelt hører akustisk piano. Men ødeleggende er dette allikevel ikke, og for meg blir høydepunktet Etterstad Blues, hvor far og sønn Erik og Bugge Wesseltoft utfordrer hverandre i kul dialog på tvers av generasjoner. For en familie!

 • Erik Wesseltoft - To Someone I Knew
  Foto: Normann Records
  To Someone I Knew
 • Erik Wesseltoft, gitar
 • Bugge Wesseltoft, piano/Rhodes
 • Carl Magnus Neumann, altsax
 • Frode Nymo, altsax
 • Roy Nikolaisen, trompet
 • Knut Riisnæs, tenorsax
 • Harald Johnsen og Roger Arntzen, bass
 • Leif Oddvar Osen og Kjell Fostvedt, trommer
 • Normann Records NOMCD 3119

Kulturstrøm

 • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

  Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

  Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

  Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

  Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

  Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
  Foto: Reuters
 • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

  I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

  Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.