Hopp til innhold

Er dette djevelens advokat?

Den 35 år gamle juristen har fått kallenavnet «vampyrkvinnen», og det er ikke uten grunn. Denne kvinnen har tatt tatoveringskunsten helt ut. Se bildene her!

MEXICO/

35 år gamle Maria Jose Christerna forteller at hun lever et helt vanlig liv med sine fire barn, og at tatoveringene er det eneste som skiller henne fra andre mødre.

Foto: TOMAS BRAVO / Reuters

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Mexikanske Maria Jose Christerna giftet seg som 17-åring, tok advokatutdanning og ble mor til fire barn. Så oppdaget hun tatoveringskunsten.

MEXICO/

Det er ikke enkelt å se hvordan Maria Jose Christerna egentlig ser ut. Hun har flere implantater i pannen, piercinger og hoggtenner.

Foto: TOMAS BRAVO / Reuters

MEXICO/

Det eneste som mangler på Christerna nå, er to implantater som hun skal få satt inn i bakhodet.

Foto: TOMAS BRAVO / Reuters
MEXICO/

Denne mannen har nøyd seg med å få tatovert inn et portrett av datteren sin.

Foto: TOMAS BRAVO / Reuters
– Jeg kommer fra en dypt religiøs familie, var student på en religiøs skole, sto hvit brud og var i gang med en karriere. Jeg ville gjøre de riktige tingene, forteller Christerna til den britiske avisen
The Sun.

Nå blir 35-åringen omtalt som «vampyrkvinnen». Hun forklarer alle tatoveringene med at hun ble utsatt for vold i hjemmet over flere år.

– Tatoveringene var en form for frigjøring for meg.

Denne uken har hun vært på tatoveringsmesse i den mexikanske byen Monterrey, hvor hun naturlig nok ble lagt merke til.

Ingen bedøvelse

Firebarnsmoren har tatovert nesten hundre prosent av all huden, fått implantert «horn» i pannen og satt inn det som kan minne om hoggtenner.

– Hornene er et symbol på styrke. Jeg brukte ikke bedøvelse da jeg fikk satt dem inn, forklarer Christerna.

Hoggtennene er et slags bevis på fascinasjonen for vampyrer.

– Jeg elsket vampyrer da jeg var liten. Jeg har også endret fargen på øynenene mine, så nå er de akkurat sånn som jeg vil ha dem.

Ikke ferdig

Forvandlingen er ikke komplett for Christerna, som nå livnærer seg som tatovør. Nå planlegger hun to implantater til, men denne gangen i bakhodet.

Firebarns-moren mener tatoveringene hjelper henne i arbeidet med å bli en ekte vampyr.

– Tatoveringskunsten er min måte å være udødelig på. Jeg legger arbeidet mitt igjen på andre menneskers hud, og på den måten vil jeg uansett leve videre.

MEXICO/

En litt skeptisk liten jente på tatoveringsfestival i Mexico.

Foto: TOMAS BRAVO / Reuters

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.