Hopp til innhold

Se kjendisenes tatoveringer

Hva har Charlotte Thorstvedt, Charter-Svein og Asbjørn Slettemark til felles? Alle elsker tatoveringer!

Charlotte Thorstvedt

Charlotte Thorstvedt utenfor Fun City Tattooing i East Village, New York. Her fikk hun tatovert inn sin andre tatovering.

Foto: Privat

– Det er som de sier, når man har tatt sin første tatovering, da er det no way back.

Charlotte Thorstvedt (24) er sikker i sin sak: Amorengelen hun fikk tatovert inn på håndleddet for tre år siden vekket en uimotståelig lyst på flere tatoveringer.

– Siden den gang har jeg anskaffet meg to nye tatoveringer. Nummer to, påskriften ”Love” i løkkeskrift, tok jeg i New York. Siste tilskudd til samlingen er en svale på hoften. Den tok jeg i Norge, sier Thorstvedt til NRK.no.

Hun tror mange får et mer avslappet forhold til kroppen sin etter at de har tatovere den:

– Jeg er så lei av den «kroppen som tempel»-diskusjonen. Får du en tatovering, så er det liksom «gjort». Kroppen har fått et merke.

Ville ikke ha «fulgeskitt» på kroppen

Skuespiller og radioprogramleder Henriette Lien er et annet kjent fjes med sans for tatoveringskunsten.

– Jeg tenker ikke så mye over tatoveringene mine, og synes det hadde vært mye mer dramatisk om jeg for eksempel hadde operert nesen min, sier Lien til NRK.no.

I fjor fikk hun tatovert en stor, fargerik hindutatovering på venstre overarm.

– Fra før hadde jeg to fislete tatoveringer. Jeg tenkte som så, at skal jeg først ta en tatovering til, så skal jeg gjøre det skikkelig. Jeg ville ikke ha noe bare fugleskitt på skulderen, sier Lien.

Brukte over 20 timer

Tatovøren ved Bad Boys Tattoo på Grünerløkka i Oslo brukte over 20 timer på å lage den fargesprakende tatoveringen på Henriettes overarm.

– Den ble tatovert i økter på tre timer, det er så lenge man orker. Kroppen produserer bedøvende endorfiner i tre timer. Man merker omtrent på minuttet når de tre timene har gått, sier Henriette Lien.

Hun er veldig fornøyd med resultatet.

– Mange tenker sånn, «å, du kommer til å angre siden, hva skal du gjøre når du blir gammel», og så videre. Men jeg tenker heller at jeg lever her og nå. Dessuten, når jeg 70 år så tror jeg ikke at jeg kommer til å gå så mye med bare armer uansett, sier Lien.

Få med deg premieren på Norges første tatoveringsprogram, Ta en Tattoo, på NRK1 i kveld klokken 22.30!

Henriette Lien

Henriette Lien brukte lang tid på å finne motivet hun ønsket seg. - Men jeg visste at jeg ville ha noe stort, fargerikt og Bollywood-aktig, sier hun.

Foto: Privat

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober