Er dette årets verste kunstverk?

Det står mellom dette maleriet og 43 andre kunstverk foran morgendagens prisutdeling til årets dårligste kunstverk i regi av Museum of Particularly Bad Art i Melbourne.

museum of bad art

Tirsdag kåres «Årets verste kunstverk» under Itchyball Prize i Melbourne. Dette maleriet er én av kandidatene. Helen Round er grunnleggeren av Museum of Particularly Bad Art.

Foto: WILLIAM WEST / Afp

Er du en av dem som kan finne på å tenke «hvem som helst kunne malt dette» når du overværer en kunstutstilling?

Fortvil ikke om det anses som dårlig kutyme å si dette høyt i visse kretser – det finnes også kunst som det nå er lov å latterliggjøre.

Les også: - Høstutstillingen burde vært gravlagt for 100 år siden

Museum for dårlig kunst

museum of bad art

Manglende tekniske ferdigheter, smakløshet og en generell følelse av «dårlig kunst» er blant kriteriene.

Foto: WILLIAM WEST / Afp

Mange av disse verkene kan du se på nettsiden til Museum of Particularly Bad Art («Museum for spesielt dårlig kunst», journ.anm.), eller hos Museum of Bad Art i Boston, USA. Befinner du deg tilfeldigvis i Melbourne i Australia kan du også få med deg mye dårlig kunst under tirsdagens «Itchyball Prize», den årlige prisutdelingen for elendige kunstnere.

– Det skal bli vanskelig for årets nominerte å matche det forferdelige nivået til prisvinnerne før dem, men jeg slutter aldri å bli overrasket over hvilke nye dybder dårlig kunst kan synke til, sier grunnlegger Helen Round til nyhetsbyrået AFP.

Les også: Sju tonn stål blir kunst

Mye å ta tak i

Kriteriene for å delta i kåringen, er at kunstneren er fullstendig blottet for tekniske ferdigheter, og at kunstverket er uvanlig, dårlig og smakløst. Samt en instinktiv følelse fra tilskueren om at det de ser på er dårlig kunst.

Les også: Juvel under jazzpalass i Rosenes by

Har du ennå ikke blitt mett på dårlig kunst etter å ha klikket deg inn på hjemmesidene til de to første museene, kan du også sjekke ut Official Bad Art Museum of Bad Art. Er poesi mer «din greie» (eller ikke), kan du ta en titt på VeryBadPoetry.com og gremmes.

museum of bad art

Dette maleriet skildrer begravelsen til en lokal gangster i Melbourne.

Foto: WILLIAM WEST / Afp

Kulturstrøm

 • Flere kjøper brukte klær

  Det globale markedet for bruktklær kommer til å gå forbi salget av nye klær i motehandelen innen 2028. Bruktmarkedet vokser fort, unge konsumenter driver trenden fordi de er miljøbevisste, skriver Business of Fashion. Stadig mer av vintage-handlingen skjer på nett.

  Brukt genser
  Foto: `tise
 • Dropper Elbfilharmonien

  Den italienske stjernedirigenten Riccardo Muti nekter å «kaste bort tiden» på å opptre i det nye konserthuset Elbfilharmonien i Hamburg. Han mener akustikken er for dårlig og har strøket salen fra turnélista med Wienerfilharmonikerne og Chicago symfoniorkester, skriver tyske Kurier. Stjernetenoren Jonas Kaufmann har tidligere kritisert salen for det samme. Elbfilharmonien ble åpnet i 2017 og kostet over 7,5 milliarder kroner. Se kortversjonen av historien om den berømte konsertarenaen:

  Dokumentaren om den 10 (!) år lange byggeperioden av konsertsalen Elbphilharmonie i Hamburg: https://tv.nrk.no/serie/hovedscenen-tv/MKTV15021417/08-04-2017

  Publisert av NRK Kultur Tirsdag 18. april 2017
 • Ung journalist drept i Irland

  En kollega formidlet den avdøde journalistens siste melding på Twitter, skrevet under opptøyene hun dekket i Nord-Irland. Politiet anser hendelsen som terrorhandling. Les hele saken fra Urix.

  Laster Twitter-innhold