Er dette årets verste kunstverk?

Det står mellom dette maleriet og 43 andre kunstverk foran morgendagens prisutdeling til årets dårligste kunstverk i regi av Museum of Particularly Bad Art i Melbourne.

museum of bad art

Tirsdag kåres «Årets verste kunstverk» under Itchyball Prize i Melbourne. Dette maleriet er én av kandidatene. Helen Round er grunnleggeren av Museum of Particularly Bad Art.

Foto: WILLIAM WEST / Afp

Er du en av dem som kan finne på å tenke «hvem som helst kunne malt dette» når du overværer en kunstutstilling?

Fortvil ikke om det anses som dårlig kutyme å si dette høyt i visse kretser – det finnes også kunst som det nå er lov å latterliggjøre.

Les også: - Høstutstillingen burde vært gravlagt for 100 år siden

Museum for dårlig kunst

museum of bad art

Manglende tekniske ferdigheter, smakløshet og en generell følelse av «dårlig kunst» er blant kriteriene.

Foto: WILLIAM WEST / Afp

Mange av disse verkene kan du se på nettsiden til Museum of Particularly Bad Art («Museum for spesielt dårlig kunst», journ.anm.), eller hos Museum of Bad Art i Boston, USA. Befinner du deg tilfeldigvis i Melbourne i Australia kan du også få med deg mye dårlig kunst under tirsdagens «Itchyball Prize», den årlige prisutdelingen for elendige kunstnere.

– Det skal bli vanskelig for årets nominerte å matche det forferdelige nivået til prisvinnerne før dem, men jeg slutter aldri å bli overrasket over hvilke nye dybder dårlig kunst kan synke til, sier grunnlegger Helen Round til nyhetsbyrået AFP.

Les også: Sju tonn stål blir kunst

Mye å ta tak i

Kriteriene for å delta i kåringen, er at kunstneren er fullstendig blottet for tekniske ferdigheter, og at kunstverket er uvanlig, dårlig og smakløst. Samt en instinktiv følelse fra tilskueren om at det de ser på er dårlig kunst.

Les også: Juvel under jazzpalass i Rosenes by

Har du ennå ikke blitt mett på dårlig kunst etter å ha klikket deg inn på hjemmesidene til de to første museene, kan du også sjekke ut Official Bad Art Museum of Bad Art. Er poesi mer «din greie» (eller ikke), kan du ta en titt på VeryBadPoetry.com og gremmes.

museum of bad art

Dette maleriet skildrer begravelsen til en lokal gangster i Melbourne.

Foto: WILLIAM WEST / Afp

Kulturstrøm