NRK Meny
Normal

– Jeg er nesten glad for at jeg var så dårlig

Mini Jakobsen er mildt sagt frustrert på seg selv etter å ha røket ut av «Mesternes mester».

Episode fem av Mesternes mester

VIDEO: Se Minis reaksjon etter å ha røket ut av «Mesternes mester».

Jahn Ivar «Mini» Jakobsen (49) måtte bite i det sure eplet og forlate mesterhuset på Sicilia etter å ha røket ut for Monica Valen i nattesten.

Dårligst i alle disipliner

Den tidligere storscoreren var svakest i alle tre disiplinene, hvor fokus og strategi ble vektlagt. Han var dermed selvskreven for nattesten etter å ha tatt en soleklar jumboplass i konkurransen – som svømmer Aleksander Hetland vant suverent.

Den tidligere syklisten Monica Valen (44) måtte dermed ut i nattesten for tredje gang, og fikk nok en gang returnere til huset, mens enda en av hennes motstander måtte reise hjem.

Den nye nattesten går ut på at man må ta imot vannballer som motstanderen kaster mot deg over en vegg. Den som kaster må unngå at ballen treffer utenfor et oppmerket område.

Nesten glad for at jeg var så dårlig

Jahn Ivar Mini Jakobsen

SKUFFET: – Det er nesten sånn at jeg er glad for at jeg var så dårlig at jeg ikke fortjener å gå videre, sånn at jeg ikke går rundt og irriterer meg over en liten detalj, sier Mini Jakobsen.

Foto: Roy Darvik / Roy Darvik/NRK

I et intervju med programleder Dag Erik Pedersen umiddelbart etter å ha blitt utslått, framstår Jakobsen som nærmest sjokkert over egne manglende evner i nattesten.

– Det er så dårlig av meg. Det første kastet hennes får jeg rett i fanget, og jeg tenker «OK, nå har du en fordel, Mini». Og så skal jeg bare forte meg og legge ballen rett over veggen og ned i hjørnet før hun er klar. Jeg tror ballen er lettere enn den er, men det er for lite kraft, og ballen går rett i veggen. Det er så lavt at det nesten er en skam.

– Hvor skuffende er det å bli slått ut av Monica Valen i en konkurranse som har med ball å gjøre?

– Selv om hun hadde vunnet to nattester, så trodde jeg at jeg skulle klare det. Jeg mener at jeg er kjappere til å fange ballen, men driter sånn på draget. Samtidig var andreballen hennes et kjempekast, det skal hun ha, sier Mini, og legger skuffet til:

– Det er nesten sånn at jeg er glad for at jeg var så dårlig at jeg ikke fortjener å gå videre, sånn at jeg ikke går rundt og irriterer meg over en liten detalj.

Norsk underholdningsserie. Dagens tema som er fokus og strategi. Det blir et gjensyn med "planken" hvor deltagerne må svare på spørsmål om hverandre og gå planken en etter en, og det er også duket for 2 nye, spennende konkurranser i temaet fokus og strategi. Sesong 6 (5:10)

Kulturstrøm

  • Flere priser til dokumentarfilm

    Den norske dokumentaristen Deeyah Khan vant en spesialpris under TV-festivalen i Monte Carlo. Filmen «White Right: Meeting the Enemy» vant PeaceJam Special Jury Prize, som ble delt ut under TV-festivalen 19. juni. Fra i år av er Khan et av de ti faste medlemmene i Norsk kulturråd, og tidligere i år ble hun tildelt en æresgrad fra til prestisjetunge, amerikanske Emerson College i Boston. Du kan se filmen her:

    Norsk/britisk dokumentar fra 2017. Siden hun var seks, har Deeyah ventet på den tolerante verdenen faren lovte henne. Nå drar hun til USA for å møte mennesker på ytterste høyre fløy ansikt til ansikt. Regi: Deeyah Khan.