deLillos feirer med nye plater

deLillos feirer sine 25 første år som band både med konsertplate og et helt nytt album.

deLillos

deLillos fyller 25 år som band i 2010.

deLillos: «Hjernen er alene i Operaen»

I november kommer deLillos med konsertplata «Hjernen er alene i Operaen».

Foto: Albumcover
Lars Lillo-Stenberg deLillos

Lars Lillo-Stenberg har åpenbart ingen planer om å slutte å lage musikk med deLillos.

Foto: Falch, Knut / SCANPIX

I år fyller deLillos 25 år som band, men har ingen planer om å gi seg med det første.

Live- og studioalbum

Tvert i mot velger de å markere jubileet på flere måter.

Bandet gir ut både konsertplate og et helt ferskt album før året er omme, fortelles det i en pressemelding.

Mandag 29. november slipper deLillos livealbumet «Hjernen er alene i Operaen», med opptak fra konserten de gjorde i 2009, da de spilte gjennom hele «Hjernen er alene» for å markere at det var 20 år siden albumet kom ut.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

deLillos gir også ut konserten i form av en BluRay/DVD med konserten i sin helhet og en egen dokumentarfilm. Filmen vil bli vist første gang under Bergen Internasjonale Filmfestival (BIFF) den 19. oktober.

Nytt album

I tillegg kommer bandet med et helt nytt album, med tittelen «Trist å være glad». Dette vil imidlertid ikke bli gitt ut som et studioalbum i normal forstand, men som et liveopptak etter konserter.

Bandet markerer både albumutgivelse og jubileet med en konsertserie der de spiller hele den nye plata fra start til slutt. Det skjer på Rockefeller i Oslo 2., 3. og 4. desember.

Her vil det komme en utvidet versjon av bandet som suppleres på scenen av produsentene Jørn Christensen og Kyrre Fritzner, med flere.

Bonus

Som en bonus vil alle som kommer på konserten få utdelt albumcoveret på vei inn, og en brent versjon av konserten når de går.

deLillos' forrige ordinære album var plata «Huskeglemme» som kom ut i februar. Plata fikk bare terningkast tre av Lydverket, som mente albumet var lettglemt moro.

Se bilder av deLillos:


Kulturstrøm

  • Sprikande konseptalbum frå Coldplay

    På «Music of the Spheres» har frontmann Chris Martin dikta opp eit parallelt solsystem, der kvar låt representerer ein planet og folket som bur der. «Sprikande og retningslaust», skriv musikkmeldar Sjur Systad Tyssen i P3. Terningkast 3.

    Coldplay 2021
    Foto: James Marcus Haney