Hopp til innhold

Chris Evans gir seg som «Top Gear»-sjef

Radiovert Chris Evans tok ansvaret for BBCs suksessprogram «Top Gear» da originaltrioen ga seg, men nå gir han seg: «Jeg gjorde mitt beste, men noen ganger er det ikke nok.»

Chris Evans og The Stig fra «Top Gear»

Chris Evans sammen med The Stig fra 2016-utgaven av Top Gear».

Foto: VALERY HACHE / Afp

Evans la ut nyheten på sin egen Twitter-konto mandag 4. juli 2016.

Laster Twitter-innhold

Den sjette og siste episoden i årets «Top Gear»-serie ble sendt på BBC søndag 3. juli 2016 og kun sett av 1,9 millioner seere.

Ifølge The Guardian er dette lavere enn noen av episodene i alle årene som Jeremy Clarkson laget programmet. En formildende omstendighet er dog rekordbra sommervær og fotballkampen mellom Frankrike og Island samme dag.

Den forrige programledertrioen – Jeremy Clarkson, James May og Richard Hammond – hadde i snitt 5,8 millioner seere. De drev TV-serien i tretten år.

I en pressemelding fra BBC heter det at Evans nå mener det beste han kan gjøre er å tre til side. Han hevder likefullt at han aldri har jobbet med et så dedikert team av mennesker som han har gjort de siste tolv månedene.

«Jeg forblir en stor fan av showet. Jeg vil fortsette med å fokusere på radioprogrammet mitt.»
BBC opplyser at totale seertall for nye «Top Gear», inkludert strømming, er på 30 millioner i Storbritannia alene og at rettighetene er solgt til 130 territorier.

Det nye Top Gear-teamet

Det nye Top Gear-teamet (fra venstre): Rory Reid, Sabine Schmitz, Matt LeBlanc, Chris Evans, Chris Harris, Eddie Jordan, The Stig

Foto: BBC

Chris Evans er for tiden også i søkelyset grunnet påstander om sexovergrep og skal bli avhørt rundt dette om kort tid. Evans har kommentert anklagene fra en tidligere jobbkollega som «latterlige» og en heksejakt.

Nesten daglige kritiske kommentarer og artikler i britisk presse om Evans' innsats i «Top Gear» skal også ha vært utslagsgivende. Evans hadde opprinnelig en treårskontrakt. Nå sier kilder i BBC til The Guardian at det kan være snakk om en ny sesong i 2017 med Matt LeBlanc som frontfigur. Evans og LeBlanc skal ha hatt samarbeidsproblemer.

I Norge har NRK ikke kunnet vise sesong 23 av «Top Gear», grunnet at BBC har valgt å sende episodene på sin nye nordiske kanal, BBC Brit.

Kulturstrøm

 • – Filmen vekker sympati og skaper hjertevarme

  «Broker» er nok en behagelig filmopplevelse fra Hirokazu Kore-eda, skriver Filmpolitiets Birger Vestmo fra Cannes.

  – Men han kunne med fordel tatt en ekstra skriverunde eller to på manuset. Terningkast 4.

  Scene fra filmen «Broker».
  Foto: 2022 ZIP CINEMA & CJ ENM Co. Ltd.
 • Bruce Springsteen legger til ny konsert i Norge etter stor etterspørsel

  Bruce Springsteen legger til en ny konsert i Norge etter det arrangører betegner som «ekstrem etterspørsel» fra publikum.

  – Interessen og forsalget slår alt av tidligere konserter med Bruce Springsteen. Derfor stort å kunne lansere ytterligere en konsert i Oslo, skriver Live Nation i en pressemelding.

  Det er billetter lagt ut i forsalget som solgte ut umiddelbart, skriver arrangøren.

  De to konsertene spilles 30. juni og 2. juli 2023.

 • Pris for saker om feilopererte

  NRK Sørlandet har vunnet en pris blant regionale mediehus i Europa for sakene om «De feilopererte» ved Sørlandet sykehus i Flekkefjord.

  Prisen fra bransjeorganisasjonen Circom ble delt ut i Irland torsdag kveld.

  Nyhetssjef Jon Anders Møllen og journalistene Siv Kristin Sællmann og Kari Jeppestøl Arntzen tok i mot prisen i kategorien for undersøkende journalistikk.

  NRK Sørlandet vant Circom pris for de feilopererte
  Foto: Circom