Hopp til innhold

Britney Spears i nytt Instagram-innlegg: Levde i en eventyrverden

Onsdag ba hun retten om å avslutte farens vergemål og beskriver de siste 13 årene som traumatiserende. Nå beklager hun til fansen for å ha holdt sannheten tilbake.

Britney Spears ( i 2016)

BEKLAGER: Britney Spears skriver i et nytt instagram-innlegg at hun beklager for fansen at hun har holdt skjult hvordan hun egentlig har hatt det. Samtidig forteller superstjernen at det har hjulpet å late som at alt er bra.

Foto: Eduardo Munoz / Reuters

I en lang og følelsesladd tale ba Britney Spears retten om å bli tatt på alvor. Superstjernens far, Jamie Spears, har de siste 13 årene hatt all kontroll og makt over datterens økonomi, formue og karriere.

Det skal være Britney Spears' psykiske problemer i 2007 og 2008 som har vært grunnen til at faren ble hennes verge.

Men popprinsessen beskriver vergemålet som «misbruk», og ber nå om å bli satt fri.

Britney fortalte at farens kontroll over henne og livet hennes har vært traumatiserende. 39-åringen skal ha fått medikamenter mot sin vilje, blitt tvunget til å gå i terapi og blitt nektet å fjerne spiralen slik at hun kan bli gravid.

I et nytt Instagram-innlegg forteller hun om sin opplevelse av det vergemålet. Samtidig beklager hun til fansen for å ha gitt uttrykk for at hun har hatt det perfekt.

Britney Spears i nytt Instagram-innlegg

Britney Spears la ut dette Instagram-innlegget natt til fredag 25. juni, norsk tid.

Foto: Instagram

Var flau

– Jeg må fortelle dere en hemmelighet. Hvis du har lest om meg i nyhetene i det siste så vet du at livet mitt ikke er perfekt. Jeg beklager for at jeg latet som at alt var bra, skriver Spears i Instagram-innlegget.

Popstjernens Instagram viser en rik vakker kvinne som lever i luksus og viser frem dans og flotte antrekk. Følgerne får et innblikk i hvordan det er å leve som en av verdens mest kjente popikoner. Livet ser mer eller mindre perfekt ut.

Men nå innrømmer Spears at dette bildet som viser livet hennes er langt ifra perfekt.

Selv om fansen lenge har vært skeptisk til hvordan Spears egentlig har det, har ikke popartisten selv orket å innrømme hvordan livet hennes egentlig har vært, før nå.

– Jeg lot som jeg hadde det bra og jeg gjorde det på grunn av stoltheten min. Jeg var flau over å dele det som skjedde med meg, skriver hun.

Rettssalskisse som viser dommer Brenda Penny og deltakere som vises på en skjerm under rettsmøte om Britney Spears vergemålsak.

Skisse fra rettsmøtet som viser dommer Brenda Penny og deltakere som vises på en skjerm under rettsmøte om Britney Spears vergemålssak.

Foto: MONA EDWARDS / AFP

Hjalp å late som

Spears har en formue som er verdt mer enn 50 millioner dollar og bilder av hvite strender, palmer og bassenger viser et luksusliv vi andre bare kan drømme om.

Men superstjernen har ikke kunnet styre noen ting selv siden vergeordningen kom på plass for 13 år siden.

I 2007 gikk hun og Kevin Federline fra hverandre. Samme året fulgte flere skandaleoppslag i mediene opp, blant annet barberte hun hodet og angrep paparazzier med en paraply. Spears hadde store psykiske problemer, og faren tok over all kontroll.

Britney Spears vil ha livet sitt tilbake (@nrknyheter på Instagram)

Britney Spears beskriver seg selv som traumatisert og ønsker livet sitt tilbake.

Foto: Chris Pizzello / EPA

Denne kontrollen skal ha vært mer traumatiserende enn hjelpende for popikonet. Men hun hadde lært hvordan hun skulle takle dårlige dager.

– Livet mitt ser ut til å være fantastisk fra utsiden, og denne egenskapen har jeg fått fra min mor. Uansett hvor dårlig dag hun har hatt, lot hun som at alt var ok for meg og søsknene mine, skriver stjernen.

Men Spears har hatt det langt ifra bra, og hun forteller at det å leve i et eventyr og «rømme unna» på sosiale medier ble hennes måte å komme igjennom alt.

– Det å late som jeg har det bra har hjulpet. Jeg føler at Instagram har hjulpet meg i å distansere meg fra det vonde og hjulpet meg til å føle at jeg eksisterer og har betydning. Å leve i en eventyrverden ble noe som fikk meg opp og jeg har bestemt meg for å begynne å lese flere eventyr, skriver Spears på sin konto.

#FreeBritney-tilhengere utenfor en domstol i Los Angeles i september i fjor

Fansen har lenge vært i tvil om hvordan deres store ikon Britney Spears egentlig har det. Nå fikk de endelig høre sannheten fra Spears selv.

Foto: Frazer Harrison / AFP

Kulturstrøm

 • Bruce Willis nekter for å ha solgt ansiktet

  Den amerikanske filmstjernen og actionhelten Bruce Willis nekter for at han har solgt rettighetene til ansiktet sitt til et selskap som lager deepfakes, skriver BBC.

  Deepfake betyr at et bilde eller video forfalskes ved at en persons ansikt plasseres på en annens kropp. Metoden blir brukt ved produksjon av blant annet falske nyheter og i pornobransjen.

  Agenten til Bruce Wiilis avviser at noen slik avtale er inngått.

 • Justisministaren bruker Tiktok uten å spørre om råd

  Justisminister Emilie Enger Mehl har ikkje spurt norske tryggingsstyresmakter om råd før ho tok i bruk den kinesiske appen TikTok i september. Fleire ekspertar advarer om at appen er eit datainnsamlingsverktøy som vidaresender informasjon til Kina.

  Førsteamanuensis i informasjonssikkerheit ved NTNU, Gaute Bjørklund Wangen ved NTNU meiner mehls bruker problematisk.

  – Det er veldig uheldig at ho ikkje tar eit meir aktivt grep og spør om råd. Det er snakk om justisministeren vår, som har ei sentral rolle i den digitale tryggleiken vår, seier Wangen til NRK.

 • Paris presenterer vårmoten

  Under moteuken i Paris er flere kolleksjoner med vårmote presentert. Bildet viser et snasent forslag fra moteskaperen Comme des Garcons.

  Moteuken i Paris, Comme des Garcons vårkolleksjon for 2023
  Foto: GEOFFROY VAN DER HASSELT / AFP