Bli med på kulturcruise med NRK

Nå har du sjansen til å bli med på en fantastisk reise! 5. november legger NRK, KORK, musikere og artister ut på kulturtokt langs hele Norgeskysten, og du kan være med på hele turen, eller en dag eller to om du ønsker det.   

 

Program for NRK Kulturcruise

 

 

 

Espen Beranek Holm til v, Else Michelet og Are Kalvø blir med på Hurtigrutecruiset
Foto: Fjeldstad, Knut / SCANPIX

 

Hurtigruten
Foto: Hurtigruten AC

Kringkastingsorkestret, flotte artister, forfattere, operasangere og mange andre er med når NRK Kulturcruise sjøsettes i Bergen 5. november. Kulturcruiset seiler til Alta, og returnerer til Bergen 16. november. Undervegs stopper skipet i 11 havner, der publikum inviteres til konserter, foredrag, kveldshow og mye mer.

Last ned hele programmet for NRK Kulturcruise i PDF-format her:

 

 

Program for NRK Kulturcruise

 

Prosjektleder Skjalg Solstad forteller at NRK har satt sammen et allsidig programtilbud for reisen.

- Dette blir en 11 dager lang kulturfestival der vi kommer nærmere vårt publikum med alt vi lager. Vi gleder oss til å la publikum møte NRKs programskapere, og skape kulturopplevelser for folk langs hele kysten.

Hva med sjøgang og uvær i november?

- Folk trenger ikke være redde for sjøsyke - vi seiler stort sett om natten, og om dagen ligger vi til kai for opplevelser på land og ombord i rolige omgivelser.

Se seilingsruta her:  

Seilingsrute for NRK Kulturcruise

 

I hver eneste havn arrangeres det også utflukter. De reisende får muligheten til å besøke gallerier og kulturhistoriske sentre, og å dra ut i fantastisk natur.   

 Mer om utfluktene her: Utflukter under NRK Kulturcruise

På P2 og nett

NRK vil sende show og temaprogrammer fra reisen både på nett og i NRK P2. Og folk inviteres også til å delta på selve cruiset, enten på hele rundreisen, eller på kortere strekninger med tematisk innhold.

- Her kan folk velge om de vil være med i elleve dager og oppleve alt fra jazz-, blues, opera- folkemusikk til litteraturkvelder, eller om de vil være med på kortere turer med et mer samlet tematisk innhold. Vi tilbyr blant annet scenesprell og jazz, litteratur og blues, eller klassisk cruise over to - tre dager, sier Solstad.

Kringkastingsorkestret er med

Kringkastingsorkestret  

KORK skal holde konserter i lokale kulturhus i alle havner undervegs.

På tur opp spiller orkestret et klassisk program med pianist Håvard Gimse som solist, på tur ned kan publikum glede seg til at Wenche Myhre med band skal fronte orkestret.

Drøm blir virkelighet

Orkestersjef Martin Revheim har store forventninger til reisen.

- For vår del er dette en drøm som blir virkelighet. Vi ser fram til å spille i levende live for publikum langs hele norgeskysten på denne måten. Du kan si at dette er payback-time for lisensbetalerne.

Musiker i KORK ler på turné

Musiker i KORK har det moro på sin forrige turné som var med Vamp

Foto: Bill GYstad / NRK

Nett-TV: Se KORK på tur!!

Forfattere og artister 

Torkjell Berulfsen

Kjente NRK-navn som vil delta på cruiset er Torkjell Berulfsen, Knut Borge, Else Michelet og Kjell Hillveg. Også forfattere og musikere vil være med, blant dem Edvard Hoem, Herbjørg Wassmo, Halfdan Sivertsen og Grieg Trio.

- Vi byr på folkejære og anerkjente musikere, artister og forfattere hele vegen, sier Solstad.

Flere opplysninger om priser- bestilling og betingelser finner du her: Pris- og strekningsoversikt fra Hurtigruten AS

KORK-billetter kan bestilles fra 23.mai.

 

Kulturstrøm