NRK Meny
Normal

BigBang hjelper talentene

I februar kommer BigBang med sitt nye studioalbum og legger ut på Norgesturné. Denne gangen vil de også ha med seg talentene.

Øystein Greni og BigBang på Notodden Bluesfestival 2008

Øystein Greni og BigBang, her på Notodden Bluesfestival tidligere i år, skal ut på ny norgesturné neste år og vil ha med lokale talenter.

Foto: Per Ole Hagen, NRK

BigBang: From Acid to Zen

BigBangs nye album «From Acid to Zen» som i disse dager slippes på det amerikanske markedet.

Foto: Warner Music
Øystein Greni og BigBang på Notodden Bluesfestival 2008

Øystein Greni og BigBang får stadig henvendelser fra band som vil spille oppvarming for dem. Nå skal dette settes mer i system.

Foto: Per Ole Hagen, NRK

Denne uken slipper Bigbang plata «From Acid to Zen» i USA, en samling med noen av bandets klassikere og en liten forsmak på neste album i form av låta «Loneliness». Etter et år i Los Angeles er dette nok en del av bandets forsøk på å spre sin musikk til USA og dette er deres første albumutgivelse på den amerikanske labelen Oglio.

Nytt album

kommer deres etterlengtede nye studioalbum med bare helt nytt materiale på Grand Sport/Warner Records her i Norge. Denne utgivelsen etterfølges av en norgesturné der Bigbang ønsker å dele scene og oppmerksomhet med noen av de beste talentene rundt om i landet.

- Vi er blant de heldige få som kan drive med musikk på heltid. Veien fra øvingslokalet og fram dit vi er idag blir stadig vanskeligere, og dagens artister har ingen lett jobb. Jeg husker godt alle utfordringene vi måtte takle før vi slo gjennom, og håpet er at vi nå kan bruke vår possisjon til å gi noe tilbake til musikknorge og gi noen unge talenter litt drahjelp, sier Bigbangs Øystein Greni i en pressemelding.

Stadig henvendelser

Bandet får stadig henvendelser fra andre musikere og grupper som ønsker å varme opp for dem og har nå tatt dette videre i en større sammenheng. Denne gangen vil derfor noen lokale band inviteres til å dele scene på ti utvalgte steder.

Nå etterlyser BigBang band fra disse områdene:

  • Tromsø
  • Trondheim
  • Bergen
  • Stavanger
  • Kristiansand
  • Oslo
  • Telemark/Vestfold (by foreløpig uavlkart)
  • Buskerud/Hedmark/Opland (by foreløpig uavklart)
  • Akershus/Østfold (by foreløpig uavklart)
  • Nord-vestlandet (by foreløpig uavklart)

For å vise interesse - ta kontakt på BigBangs hjemmesider eller plateselskapet Warner Music .

I tillegg til å få spille oppvarming for BigBang vil også en utvalgt vinner få gratis innspilling i Øystein Grenis eget platestudio. Innspillingen gis deretter ut med distribusjon på Warner Music.

Kulturstrøm