Greni lover nytt BigBang-album

BigBang tok årets eneste frihelg på Notodden Bluesfestival. De trives med tilværelsen i Los Angeles og lover nytt album i februar.

Øystein Greni i BigBang.

Øystein Greni lover et helt nytt album fra BigBang i februar. Her i aksjon under konserten på Notodden fredag.

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Olaf Olsen i BigBang på Notodden Bluesfestival 2008.

Olaf Olsen er stadig stødig tilstede med sitt beskjedne trommesett han får mye lyd ut av.

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK
Øyvind Storli Hoel i BigBang.

Øyvind Storli Hoel er ny bassist i BigBang.

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK
Øystein Greni i BigBand.

Øystein Greni lover også et nytt album ment for det amerikanske markedet. Plata kommer også på vinyl.

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Fredag kveld spilte BigBang den første av to konserter under Notodden Bluesfestival. Det var etter at festivalen hadde fått en avlysning fra John Hiatt og måtte finne en erstatter på svært kort tid.

- Desperat telefon

- Vi fikk en desperat telefon for veldig få dager siden. Dette var den eneste helga vi skulle ha litt ferie dette året, men så fikk vi tilbud om å steppe inn. Men vi har jo spilt her før og det var veldig kult, så vi er bare fornøyde vi, forteller en glad Øystein Greni.

Og ingen skal tro at Greni & co tar lett på "ekstrajobben" i den helga de hadde tenkt å ha fri. Fredag kveld var det full pinne fra første akkord. Bluespublikummet fikk nesten halvannen time med tett rock - som også gikk live i NRK P1.

Konserten kan du høre om du går inn i NRK P1s nettradio og søke etter P1-scenen. Velg deretter det klippet som heter "P1-scenen spesial: Notodden Bluesfestival med John Hiatt".

Positiv flytting

For omtrent et år siden flyttet Øystein og resten av bandet til Los Angeles for å få nye impulser. Noe Greni sjøl mener har slått positivt ut.

- Det er helt fantastisk. Vi stortrives. Det er veldig mye bra folk også tror jeg det er veldig sunt å flytte på seg også. Jeg har bodd i Oslo hele livet, så det er både lærerikt og spennende å få en annerledes hverdag. Også er det et veldig rikt og flott musikkmiljø som vi sakte men sikkert kommer oss inn i. Vi har fått veldig mange kule nye venner; mange folk som har vært helter for meg da jeg var yngre, har jeg blitt venner med. Så det er veldig gøy.

Øystein Greni mener det å flytte til USA også gir ham ny inspirasjon til å lage ny musikk.

Annerledes tempo

- Jeg har jo hørt på musikk fra over alt i alle år, men det er også noe med energier på forskjellige steder; masse lys og varme – og et helt annet trøkk i folk. Det er også et helt annet tempo i byene i forskjellige land, og sånt er med på å prege både musikere og låtskrivere. Og for meg er sånt kjempeviktig.

BigBangs forrige album het ”Too much Yang” og kom ut i 2007. Men bandets stadig større fanskare ønsker seg helt sikkert en ny plate fra heltene. Og det kan Øystein Greni love at de kommer med om et halvt år.

To nye plater

- Jo, det kan jeg love. Den skal spilles inn i løpet av høsten og kommer antagelig i slutten av februar.

I tillegg gir bandet ut en ny plate ment for det amerikanske markedet 8. September.

- Denne er kun ment for USA og halvparten av den plata er tidligere låter, mens det kommer fire nye innspillinger. Den skal også lags i vinyl, og blodfansen får sikkert tak i den om de ønsker.

Mange spillejobber

Ellers kan Greni fortelle at bandets musikalske tilværelse i USA er god. De får mange spillejobber og skal i høst ut på turné for å ”tette hullene”.

- Vi har spilt veldig mye, og mer skal det bli. Når vi nå kommer tilbake, og i forbindelse med det plateslippet, skal vi kjøre over hele kontinentet. Tidligere har vi spilt mye i Texas, rundt New York og i California. Men nå skal vi spille i mange av de statene vi ikke har vært i tidligere.

Kulturstrøm