Hopp til innhold

Av måneskinn gror det ingenting

Neste forestilling P2-teatret: "Av måneskinn gror det ingenting" av Torborg Nedreaas. (2:2) Søndag 18. november kl. 15:03 (reprise mandag 19. november kl.19:30).

Av måneskinn gror det ingenting
Foto: NRK

 

”Av måneskinn gror det ingenting” av Torborg Nedreaas er dramatisert av Ragnhild Hilt, tilrettelagt for radio og fremført av Gørild Mauseth. Forestillingen er basert på en sceneversjon fra Den Nationale Scene der Aksel-Otto Bull hadde regien i 1996.

Instruktør for radioversjonen: Else Barratt-Due.
Lyddesign: Eivin Berger.

2:2

Stykket handler om en sterk kvinneskjebne i en tid da kvinnefrigjøringen ikke har funnet sted. Det er illegale aborter, vond og umulig kjærlighet, klasseskiller, fattigdom og sykdom. På en intens, innlevende og varm måte formidler forfatteren denne gripende historien som har mye å fortelle oss.

De som er med:
Gørild Mauseth og Bjørn Wilberg Andersen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kulturstrøm

 • Arkeologar gjorde fleire interessante funn i Stad

  I samband med utgravingane på Berstad i Stad kommune i vår fann arkeologane båtgraver frå jarnalder, gravrøys frå bronsealder og ei grav frå steinalderen. Det skriv Vestland fylke på sine nettsider.

  – Vi stod å sjakta med gravemaskin då vi såg mørkare konturar i massane. Etter litt finreinsing for hand dukka det opp fleire jarnnaglar. Vi forstod raskt at dette kunne vere noko spesielt, seier arkeolog Ragnhild Egeland Torp.

  Fylkeskommunen har difor gitt løyve til utgravinga. Universitetsmuseet i Bergen tek saka vidare og skal gjennomføre ei arkeologisk utgraving av gravene i haust.

  Dronebilder viser arkeologisk utgraving i Stad kommune, flere jordflekker er gravd opp og avdekket
  Foto: Vestland fylkeskommune

Flere kulturnyheter