Normal

Mer drama fra Ari Behn

Ari Behn (37) går til scenen.

Ari Behn hos Grosvold

Ari Behn debuterer som dramatiker.

Foto: NRK

Arne Nøst

Arne Nøst

Foto: Åse Karin Hansen / NRK

Etter planen skal han nemlig debutere som dramatiker. Det skjer på Rogaland Teater med stykket Treningstimen, melder VG . Målet til teatersjef Arne Nøst er å få satt opp skuespillet i løpet av 2010.

Leverte anonymt

Ari leverte skuespillet til Rogaland Teater for ett år siden, samtidig som han avsluttet romanen Vivian Seving etc. .

Teatersjefen likte stykket og det ble antatt selv om det var anonymt. Så det var ikke navnet som åpnet dører for Behn, hevder Nøst.

– Ideen er god. Ari skriver godt. Det er et originalt manus og godt ført i pennen, mener Nøst til VG. Og forteller at han først trodde det var en amerikansk tekst han hadde fått.

Merkelige karakterer

For tiden arbeider teatersjefen med å finne de riktige menneskene som kan sjøsette Treningstimen.

– Teksten krever riktige folk. Det er merkelige karakterer her og de er få. Derfor er rollebesetningen veldig viktig. Regigrepet er også helt avgjørende, sier Nøst. Og forteller at den ytre handlingen kretser rundt et ektepar som har hyret inn en personlig trener.

– Det er et slags kammerspill inspirert av et krimplott. Jeg vil kalle det en burlesk komedie, forteller Nøst.

Kulturstrøm

 • Kinesisk sinne over svensk satire

  Et humorinnslag på SVT har opprørt den kinsesiske ambassaden. I en uttalelse på ambassadens nettsider kreves det at den svenske allmennkringkasteren ber om unnskyldning for innslaget som ble vist i satireprogrammet «Svenska Nyheter» fredag kveld, skriver SVT Nyheter. Innslaget beskrives som rasistisk og hetsende. Redaktør for SVTs underholdningsavdeling, Thomas Hall, sier de ikke føler at de har gjort noe galt. Den kinesiske ambassaden har foreløpig ikke gitt noen uttalelse til SVT Nyheter.

 • Unike opptak av John Lennon

  Et videoopptak viser John Lennon og George Harrison spille «How Do You Sleep» i Lennons Ascot Sound Studios i 1971. Videoopptakene deles i forbindelse med nyutgivelsen av John Lennons ikoniske album «Imagine» fra samme år, skriver The Rolling Stone.

 • Storslått kostymedrama på NRK TV

  Den britiske dramaserien «Vanity Fair» er basert på 1800-tallsklassikeren av William Makepeace Thackeray om den unge, smarte og ambisiøse Becky Sharpe. Hun vokser opp i den fattige delen av London, men vil ut av et liv i fattigdom og begynner å klatre opp den sosiale stigen sammen med sin beste venn, Amelia.

  Becky Sharp vokser opp i den fattige delen av London. Hun vil ut av et liv i fattigdom og begynner å klatre opp den sosiale stigen sammen med sin beste venn, Amelia.