Hopp til innhold

Behn sparker videre i ny bok

Flere kjente personer får gjennomgå i Ari Behns nye roman «Vivian Seving etc». Karakterer som ligner Alexander Rybak og Petter Stordalen er også å finne.

Ari Behn hos Grosvold
Foto: NRK

Romanen, som kommer ut på Gyldendal forlag i dag, går i følge Dagbladet langt i sin uthenging av tidligere sous-sjef på slottet, Carl Erik Grimstad.

Oppgjør med tidligere ansatt

Vivian Seving etc.
Foto: Tonje Bergmo / NRK

Romanen «Vivian Seving etc»s kanskje minst sympatiske person, Tom Henning Waage, er tidligere informasjonssjef ved Slottet. Romanpersonen har klare likhetsstrekk med Slottets tidligere soussjef og statsviter Carl-Erik Grimstad, og bekrefter Ari Behns tidligere utsagn om at det skulle komme en roman der Grimstad skulle være en lett gjenkjennelig person.

I et tidligere intervju i Her og Nå karakteriserte han denne romankarakteren slik:

Carl-Erik Grimstad i Morgennytt

Carl-Erik Grimstad

Foto: Nyhetsspiller

– En selvopptatt kommentator som har hatt jobb på slottet som infosjef. På skattebetalernes regning tusker han til seg skredderskydde dresser og luksussuiter.

Hør hele radiointervjuet her: Ari Behn i Her og Nå

I januar tok Ari Behn tok et krasst oppgjør med Carl-Erik Grimstad gjennom radio-, TV- og aviser. Behn mente den tidligere soussjefen ved slottet hadde brukt sin tid på å spre tabloid svada, sladder og unøyaktige opplysninger om hans familie.

Les også: Monarki-krangelen til radioen

Er Slåtte-Per Alexander Rybak?

Alexander Rybak på scenen i Moskva 16. mai 2009.

Alexander Rybak

Foto: DMITRY KOSTYUKOV / AFP

I den nye romanen til prinsesse Märthe Louises ektemann er det naturligvis også plass til fest og moro.

Romanpersonen Slåtte-Per, som i følge VG ligner Grand-Prix-vinner Alexander Rybak, - blir presentert som en bunadskledd spellemann med store øyne, og er viet hele 19 sider i romanen.

Petter Stordalen

Petter Stordalen

Foto: Odd Vegard Kandal / NRK

Både Slåtte-Per, som elsker vodka, og romanens hovedperson deltar på festene til en millionær som i følge avisen har klare fellestrekk med hotelleier Petter Stordalen. Ifølge VG beskrives en av anledningene som en orgie i champagne og lettkledde damer.

Hovedperson ligner Ari

Romanens hovedperson Vivian Seving, som er gift med arveprins Franz av Freiburg, har i følge både Dagbladet og VG klare fellestrekk med forfatteren selv, noe Behn også har gitt uttrykk for i sin forhåndsomtale av boka.

Seving, som opprinnelig er født mann og er fra Moss, får sin egentlige kjønnsidentitet avslørt etter at arveprinsen dør av AIDS tidlig i romanen. Dermed ender hovedpersonen opp blakk og nedbrutt uten prinsessetittel.

Kulturstrøm

  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters