Vant Prix Radio

Radiodokumentaren «Lærepenge og falske tusenlapper» har vunnet prisen for «Årets Spesialprogram 2012» i årets Prix radio-mesterskap.

Prisvinner Prix Radio 2013
Foto: Vibeke Haug / NRK

Dette er juryens begrunnelse: "Dette programmet gir juryen gåsehud. Det gir oss innblikk i noe vi ikke kjenner så godt til fra før, og har en veldig god oppbygning. Bruken av radiobilder er helt fantastisk. Man ser virkelig for seg hvordan rommene ser ut, og husker dem som fotografier, selv om man kun har sett dem på radio. Dette er en troverdig og autentisk dokumentar, med en veldig spennende historiefortelling."

I flere år var politiet sikre på at Stein Inge Johannessen var drapsmann. Men rett før rettsaka tilsto brått en annen. Hvordan kunne de ha tatt så feil? En radiodokumentar om en mislykket drapsetterforskning politiet har lært mye av.

Dokumentaren er laget av Kjetil Saugestad. Teknisk regi Kåre Johan Lund. Konsulent Kari Hesthamar.
Hør dokumentaren her Lærepenge og falske tusenlapper .

Kulturstrøm

 • Stargate solgte låtkataloger

  Hitmakerne Tor Hermansen og Mikkel Eriksen har solgt rettighetene til låter de har laget for artister som Rihanna, Katy Perry og Beyoncé, ifølge Billboard. Marte Thorsby i den internasjonale plateselskap-foreningen Ifpi, bekrefter dette overfor DN. Det dreier seg om duoens andeler av en rekke berømte sanger fordelt på to kataloger. Katalogene skal fortsatt forvaltes av Sony/ATV Music Publishing. Kjøpssummen som selskapet Shamrock Capital har gitt, er ikke kjent. Da Stargate flyttet til Los Angeles i 2016, gikk duoen over fra å skrive låter fra A til Å, til å heller lage grunnleggende melodiske skisser, og deretter involvere vokalister, andre musikere og produsenter.

  Stargate
  Foto: Hilde Grande / NRK
 • Kamp mot seksuell trakassering

  Kulturlivet har gått sammen om å formulere etiske retningslinjer for å bekjempe seksuell trakassering, skriver Musikkultur. «Nulltoleranse for seksuell trakassering på våre arbeidsplasser» er hovedbudskapet i retningslinjene, som er laget av 17 institusjoner og organisasjoner fra film-, TV-, spill- og scenekunstbransjen. Les retningslinjene.

 • Russisk regissør for retten

  Kirill Serebrennikov står tiltalt bak lukkede dører onsdag, etter over ett år i husarrest. Serebrennikov er tiltalt for underslag av flere millioner kroner fra den russiske staten. Han sier selv at anklagen er absurd og at pengene gikk til teaterproduksjoner. Serebrennikovs støttespillere mener saken er et forsøk fra myndighetene på å begrense kunstnerisk frihet.

  Kirill Serebrennikov
  Foto: VASILY MAXIMOV / AFP