NRK Meny
Normal

Her besøker Jolie flomofrene

Vil ha oppmerksomhet rundt flomofrene. Landet i Islamabad i går.

PAKISTAN/

Angelina Jolie besøkte flyktningeleiren Kandaro II i Nowshera, Khyber Pakhtunkhwa tidligere i dag.

Foto: HO / Reuters

Skuespilleren Angelina Jolie landet i går i Pakistans hovedstad Islamabad. Jolie er goodwill-ambassadør for FN, og hun dro til landet for å få oppmerksomhet rundt den humanitære katastrofen landet går gjennom etter at store flommer de siste ukene har gjort millioner av mennesker hjemløse.

LES OGSÅ: Angelina Jolie besøkte syke barn i Haiti

Besøker flomområder

I dag begynte arbeidet for superstjernen. Hun vil de nærmeste dagene besøke utsatte områder for å møte mennesker rammet av flommene, som utsending for FNs høykommisjonær for flyktninger, Antonio Guterres.

Hun skal ifølge avisa The Sun planlegge å spille inn flere filmer for å oppfordre briter og amerikanere til å donere penger til flomarbeidet i landet. Selv har hun i år gitt i underkant av 650 000 til arbeidet, og hun ga det tidobbelte til landet i fjor, den gang for å hjelpe pakistanere på flukt fra Taliban.

LES OGSÅ: Jolie-biografi inntar bestselgerliste

Seks milliarder skal hjelpe 20 millioner

Verdenssamfunnet har gjennom FN-systemet forpliktet seg til å gi om lag 950 millioner dollar, rundt seks milliarder kroner, til gjenoppbygging av de flomrammede områdene.

LES OGSÅ: Hollywoods best betalte kvinner

Ifølge FNs tall er 20 millioner mennesker på flukt fra flomrammede områder. Dødstallene har nådd 1750, ifølge pakistanske myndigheter.

Flere kulturnyheter