NRK Meny
Normal

Her besøker Jolie flomofrene

Vil ha oppmerksomhet rundt flomofrene. Landet i Islamabad i går.

PAKISTAN/

Angelina Jolie besøkte flyktningeleiren Kandaro II i Nowshera, Khyber Pakhtunkhwa tidligere i dag.

Foto: HO / Reuters

Skuespilleren Angelina Jolie landet i går i Pakistans hovedstad Islamabad. Jolie er goodwill-ambassadør for FN, og hun dro til landet for å få oppmerksomhet rundt den humanitære katastrofen landet går gjennom etter at store flommer de siste ukene har gjort millioner av mennesker hjemløse.

LES OGSÅ: Angelina Jolie besøkte syke barn i Haiti

Besøker flomområder

I dag begynte arbeidet for superstjernen. Hun vil de nærmeste dagene besøke utsatte områder for å møte mennesker rammet av flommene, som utsending for FNs høykommisjonær for flyktninger, Antonio Guterres.

Hun skal ifølge avisa The Sun planlegge å spille inn flere filmer for å oppfordre briter og amerikanere til å donere penger til flomarbeidet i landet. Selv har hun i år gitt i underkant av 650 000 til arbeidet, og hun ga det tidobbelte til landet i fjor, den gang for å hjelpe pakistanere på flukt fra Taliban.

LES OGSÅ: Jolie-biografi inntar bestselgerliste

Seks milliarder skal hjelpe 20 millioner

Verdenssamfunnet har gjennom FN-systemet forpliktet seg til å gi om lag 950 millioner dollar, rundt seks milliarder kroner, til gjenoppbygging av de flomrammede områdene.

LES OGSÅ: Hollywoods best betalte kvinner

Ifølge FNs tall er 20 millioner mennesker på flukt fra flomrammede områder. Dødstallene har nådd 1750, ifølge pakistanske myndigheter.

Kulturstrøm

 • 2600 bilder fra norske spillefilmer

  Nasjonalbiblioteket har digitalisert rundt 2600 stillbilder fra norske langfilmer før 1945, melder Rushprint og viser fram noen av godbitene. Vil du søke etter bilder selv kan du gjøre det her. På bildet i denne notisen ser du Per Aabel og Wenche Foss fra filmen «En herre med bart» fra 1942.

  Per Aabel og Wenche Foss i filmen: En herre med bart
  Foto: Nasjonalbiblioteket
 • Legende på Norges-besøk

  Pink Floyd-legenden Roger Waters var mandag på Nobels Fredssenter for diskutere politikk – og spille musikk. Publikum fikk seg også en aldri så liten musikalsk godbit da kvelden ble avrundet med en minikonsert fra den 74-årige musikklegenden. Etter planen skulle han bare spille én låt, men Waters serverte tre, og avsluttet å spille klassikeren «Mother» foran de 250 frammøtte (NTB).

 • Ny fargerik kolleksjon vises i dag

  For første gang på fire år viser klesdesigner Ingunn Birkeland fra Tvedestrand i dag en ny kolleksjon. Det skjer på Kunstnernes Hus under Oslo Runway 2018. Hvert plagg er unikt og er håndprodusert i Norge av designeren selv, skriver Agderposten.

  Ingunn Birkeland
  Foto: Grethe Kielland Jenssen / NRK