Amy avlyser Øya

Bare timer før sin opptreden meddeler Amy Winehouse at hun ikke spiller på Øya likevel. Årsak: ukjent.

Amy Winehouse på Hove '07
Foto: Kim Erlandsen / NRK

"Øyafestivalen beklager å informere om at den britiske popsoul-kometen Amy Winehouse har avlyst sin opptreden i kveld", skriver Øyas pressekontakt Jonas Prangerød i en pressemelding.

Fikk beskjed etter lydsjekken

Han sier avlysningen kom brått og overraskende litt før ett i dag.

Det store crewet til Winehouse var på plass allerede i går, og backingbandet akkurat hadde gjennomført lydsjekken sin da vi fikk beskjed.

Ga ingen grunn for avlysningen

Foreløpig har ingen grunn blitt oppgitt, Øyafestivalen kommer tilbake med mer så snart vi blir informert.

Minor Majority stepper inn

Erstatter blir det formidable norske bandet Minor Majority, og de lover å levere en knallkonsert.

Den mollstemte poprockgruppa anført av Pål Angelskår slo gjennom med sitt andre album If I Told You, You Were Beautiful i 2002. Siden har de vært blant bestselgerne i sin sjanger her til lands, godt hjulpet av fengende låter og tung radiorotasjon. I januar i år vant de Spellemannsprisen for beste popgruppe for 2006-utgivelsen Reasons To Hang Around.

Kulturstrøm

 • All By Myself med KORK

  KORK gjør sitt beste for å holde motet oppe når de ikke kan møtes på spillekontoret.

  Hjemmekontor kan være ensomt, også for KORK, men hvem blir ikke glad av å spille denne udødelige klassikeren alenesammen?
 • Sangeren Bill Withers er død

  Den amerikanske sangeren og komponisten som blant annet sto bak låten «Ain't No Sunshine» er død, 81 år gammel. Withers døde av hjerteproblemer tidligere denne uken.

  Bill Withers
  Foto: Reed Saxon / NTB/Scanpix
 • Mediegiganter sammen mot korona

  BBC Global News, CNN International og Euronews går sammen i kampen mot den globale helsekrisen. De donerer gratis sendetid til informasjon om koronasmitten som til sammen når over 800 millioner mennesker, skriver CNN. Sendetiden gis til større flerspråklige organisasjoner og helsemyndighetersom vil beskytte befolkningen og hjelpe til med å stoppe spredningen av koronaviruset.