Amy avlyser Øya

Bare timer før sin opptreden meddeler Amy Winehouse at hun ikke spiller på Øya likevel. Årsak: ukjent.

Amy Winehouse på Hove '07
Foto: Kim Erlandsen / NRK

"Øyafestivalen beklager å informere om at den britiske popsoul-kometen Amy Winehouse har avlyst sin opptreden i kveld", skriver Øyas pressekontakt Jonas Prangerød i en pressemelding.

Fikk beskjed etter lydsjekken

Han sier avlysningen kom brått og overraskende litt før ett i dag.

Det store crewet til Winehouse var på plass allerede i går, og backingbandet akkurat hadde gjennomført lydsjekken sin da vi fikk beskjed.

Ga ingen grunn for avlysningen

Foreløpig har ingen grunn blitt oppgitt, Øyafestivalen kommer tilbake med mer så snart vi blir informert.

Minor Majority stepper inn

Erstatter blir det formidable norske bandet Minor Majority, og de lover å levere en knallkonsert.

Den mollstemte poprockgruppa anført av Pål Angelskår slo gjennom med sitt andre album If I Told You, You Were Beautiful i 2002. Siden har de vært blant bestselgerne i sin sjanger her til lands, godt hjulpet av fengende låter og tung radiorotasjon. I januar i år vant de Spellemannsprisen for beste popgruppe for 2006-utgivelsen Reasons To Hang Around.

Kulturstrøm

 • Gazprom overtar russiske Vkontakte

  Det statlig eide russiske gasselskapet Gazprom tar over det russiske svaret på Facebook, Vkontakte. Kjøpet av det populære sosiale mediet blir sett på som et ledd i myndighetenes ambisjon om å ta kontroll over medier og internett, melder AFP/NTB.

 • Nepal krever tilbake kunst

  Nepal krever å få kunstskatter tilbake fra Vesten. – Vi har tomme templer, altere og pidestaler, skriver nepalske aktivister. Nå ber de museer om å levere tilbake stjålne kulturskatter. Få har meldt seg.

 • Vanity Fair hyller Trier-film

  Vanity Fairs hovedkritiker, Richard Lawson, kårer «Verdens verste menneske» til årets beste film. Lawson beskriver filmen av Joachim Trier, med Renate Reinsve i hovedrollen, som selskapelig, vemodig, stilig og vinnende.

  «Verdens verste menneske» troner øverst på de beste filmene fra 2021, etterfulgt av Oscar-håpene Ryusuke Hamaguchs «Drive My Car» og Jane Campions «The Power of the Dog».

  Verdens verste menneske
  Foto: Oslo Pictures / SF Studios