NRK Meny
Normal

Alice Cooper blir historisk i 4D

Alice Cooper blir tidenes første artist med holografisk overført konsert.

Alice Cooper

Alice Cooper skal overføres i fire dimensjoner.

Foto: LUCAS JACKSON / Reuters

Alice Cooper ble 14. mars innlemmet i «Rock and Roll Hall of Fame».

Alice Cooper ble 14. mars innlemmet i «Rock and Roll Hall of Fame».

Foto: Ap
Alice Cooper på Steinkjerfestivalen 2010

Alice Cooper var på Steinkjerfestivalen i fjor og kommer tilbake til Norge 6. juli i år, da han varmer opp for Iron Maiden.

Foto: Jørn Gjersøe, NRK
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Onsdag 11. mai vil Alice Cooper slippe samleboksen «Old School: 1964-1974». Ikke en spesielt overraskende eller spesiell hendelse i en artists liv.

Med originalbandet

Det som vil gjøre samlinga spesiell og trolig historisk, er at konserten som markerer utgivelsen, vil bli overført holografisk, eller i fire dimensjoner.

Dette vil skje på Battersea Power Station i London, og man vil få se det originale Alice Cooper-bandet med Dennis Dunaway, Neal Smith og Michael Bruce, pluss Steve Hunter som erstatter avdøde Glen Buxton.

Det er første gang siden 1972 at den originale besetningen spiller sammen i Storbritannia.

For fristende

- Dette var rett og slett for fristende til å kunne motstå. Å kunne spille og framstå holografisk på den andre sida av Atlanteren vil gi den ultimate opplevelsen, et teknologisk triks som feirer framtida og historien vår. Vi gleder oss til å se resultatet, sier Alice Cooper på sin hjemmeside.

Alice Cooper kommer tilbake til Norge 6. juli , da han skal varme opp for Iron Maiden på Telenor Arena. Han var i Norge også i fjor, da han spilte på Steinkjerfestivalen.

Ikke første gang

Det er ikke første gang Alice Cooper på en slik måte blir historisk. Han blei i 1973 den første artisten til å bli framstilt i tre dimensjoner.

Da var det kunstner og Alice Cooper-fan Salvador Dali, som framstilte rockeren i et hologram.