Hopp til innhold

Lager del to av klassisk album

Alice Cooper lager oppfølgeren til sitt debutalbum, 35 år etter at det kom ut.

Alice Cooper på Steinkjerfestivalen 2010

Alice Cooper i aksjon på scenen under Steinkjerfestivalen.

Foto: Jørn Gjersøe, NRK

Vincent Damon Furnier, også kjent som Alice Cooper, jobber med nytt album

Vincent Damon Furnier, også kjent som Alice Cooper, jobber med et nytt album som skal bli oppfølgeren til «Welcome to my nightmare» fra 1975.

Foto: ANGELIKA WARMUTH / Afp
Alice Cooper: «Welcome to my nightmare»

Alice Coopers klassiske debutalbum som soloartist - «Welcome to my nightmare», kom ut i 1975.

Foto: Albumcover
Alice Cooper på Steinkjerfestivalen 2010

Alice Cooper ser fram til igjen å produsere et album sammen med Bob Ezrin.

Foto: Jørn Gjersøe, NRK

Alice Cooper, som nylig spilte både på Hamar og i Steinkjer, jobber med oppfølgeren til et album som kom for over 35 år siden.

I følge et intervju med Radio Metal ønsker Alice Cooper, eller Vincent Damon Furnier som han egentlig heter, å lage en oppfølger til sitt debutalbum som soloartist. Plata «Welcome to my nightmare» kom ut i 1975 og over 35 år etterpå vil Cooper lage del to.

- Har hørt ryktene

I intervjuet sier Cooper at han også har hørt ryktene om at han jobber med et nytt album.

- Ja, jeg har også hørt det. Jeg er glad for å igjen jobbe med Bob Ezrin (tidligere produsent for blant andre Pink Floyd og Kiss), forteller Cooper under en pressekonferanse på Hellfest i Frankrike 19. juni.

Ezrin var også produsent for flere av platene til bandet Alice Cooper, som var forløperen til solartisten med samme navn.

I intervjuet forteller Cooper forøvrig at det nye albumet vil få tittelen «Welcome 2 my nightmare».

- Kjempeidé!

- Etter at vi hadde feiret 35 årsjubileet for «Nightmare» foreslo jeg at vi skulle begynte å jobbe med noe nytt. Da sa Ezrin «hvorfor lager vi ikke en del to?» vi har aldri laget en del to, så jeg sa «det er en kjempeidé, la oss gjøre det! Vi kan få samlet noen av de originale folka og noen nye også».

Cooper sier også at lyden av det nye albumet vil likne mye på originalen.

- Jeg trodde ikke vi kunne gjenskape lyden fra da, men de første tre låtene vi har spilt inn er identisk med lydbildet fra den tiden. Faktisk la vi inn noen 70-talls elementer med vilje for å få til det soundet. Selv om vi egentlig ikke forsøkte høres det akkurat ut som «Welcome to my nightmare», forteller Alice Cooper.

Kulturstrøm

  • Ny undersøkelse: Færre leser for barna sine

    Stadig færre foreldre leser høyt for barna sine. Andelen boklesere i befolkningen synker sakte, viser Leserundersøkelsen 2024, som blir sluppet i dag, skriver Den norske forleggerforeningen i en pressemelding.

    – Foreldres lesing er avgjørende for barns ordforråd og leseglede. Nå faller også disse tallene, dette er dramatisk, sier Trine Skei Grande, administrerende direktør i Forleggerforeningen.

    Én av fire foreldre leser aldri høyt for barna sine. I 2017 svarte 93 prosent av foreldre med barn under 10 år at de leste høyt for barna sine. I 2023 var tallet 75 prosent. Samtidig viser undersøkelsen at de som leser for barna sine, gjør det oftere enn før.

    Leseundersøkelsen har blitt gjennomført av Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen siden 1977.

    – Leserundersøkelsen bekrefter at vi trenger et krafttak for lesing, sier Trine Skei Grande i Forleggerforeningen og Anne Schiøtz i Bokhandlerforeningen.

  • Årets verk og Årets utøver

    Årets verk og Årets utøver 2023 ble delt ut i Spillerom, NRK P2, søndag 21. april. Dirigent og fiolinist Lars-Erik ter Jung er kåret til Årets utøver 2023. Tre vinnere får prisen Årets verk; Jan Erik Mikalsen for Fleurs, Nils Henrik Asheim for Organotopia, Tine Surel Lange – Two sides of the River. Prisene deles ut av Norsk komponistforening.

    Årets utøver og Årets verk 2023
    Foto: Kristin Kverndokk / NRK
  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober