Lager del to av klassisk album

Alice Cooper lager oppfølgeren til sitt debutalbum, 35 år etter at det kom ut.

Alice Cooper på Steinkjerfestivalen 2010

Alice Cooper i aksjon på scenen under Steinkjerfestivalen.

Foto: Jørn Gjersøe, NRK

Vincent Damon Furnier, også kjent som Alice Cooper, jobber med nytt album

Vincent Damon Furnier, også kjent som Alice Cooper, jobber med et nytt album som skal bli oppfølgeren til «Welcome to my nightmare» fra 1975.

Foto: ANGELIKA WARMUTH / Afp
Alice Cooper: «Welcome to my nightmare»

Alice Coopers klassiske debutalbum som soloartist - «Welcome to my nightmare», kom ut i 1975.

Foto: Albumcover
Alice Cooper på Steinkjerfestivalen 2010

Alice Cooper ser fram til igjen å produsere et album sammen med Bob Ezrin.

Foto: Jørn Gjersøe, NRK

Alice Cooper, som nylig spilte både på Hamar og i Steinkjer, jobber med oppfølgeren til et album som kom for over 35 år siden.

I følge et intervju med Radio Metal ønsker Alice Cooper, eller Vincent Damon Furnier som han egentlig heter, å lage en oppfølger til sitt debutalbum som soloartist. Plata «Welcome to my nightmare» kom ut i 1975 og over 35 år etterpå vil Cooper lage del to.

- Har hørt ryktene

I intervjuet sier Cooper at han også har hørt ryktene om at han jobber med et nytt album.

- Ja, jeg har også hørt det. Jeg er glad for å igjen jobbe med Bob Ezrin (tidligere produsent for blant andre Pink Floyd og Kiss), forteller Cooper under en pressekonferanse på Hellfest i Frankrike 19. juni.

Ezrin var også produsent for flere av platene til bandet Alice Cooper, som var forløperen til solartisten med samme navn.

I intervjuet forteller Cooper forøvrig at det nye albumet vil få tittelen «Welcome 2 my nightmare».

- Kjempeidé!

- Etter at vi hadde feiret 35 årsjubileet for «Nightmare» foreslo jeg at vi skulle begynte å jobbe med noe nytt. Da sa Ezrin «hvorfor lager vi ikke en del to?» vi har aldri laget en del to, så jeg sa «det er en kjempeidé, la oss gjøre det! Vi kan få samlet noen av de originale folka og noen nye også».

Cooper sier også at lyden av det nye albumet vil likne mye på originalen.

- Jeg trodde ikke vi kunne gjenskape lyden fra da, men de første tre låtene vi har spilt inn er identisk med lydbildet fra den tiden. Faktisk la vi inn noen 70-talls elementer med vilje for å få til det soundet. Selv om vi egentlig ikke forsøkte høres det akkurat ut som «Welcome to my nightmare», forteller Alice Cooper.

Kulturstrøm