Hopp til innhold

«Løvekvinnen» solgt til 40 land før premieren

26. august er det duket for premieren av «Løvekvinnen», den største norske filmsatsingen siden «Max Manus» og «Kon-Tiki». – Den er en historie om annerledeshet, sier regissøren.

LIVET SOM LØVEKVINNE: Mathilde Storm spiller ungdomsversjonen av Eva i «Løvekvinnen». – Jeg kjente ikke igjen meg selv da jeg hadde på masken, men det ble mer naturlig etter hvert, sier Storm.

– Savner du å ha på masken, spør filmregissør Vibeke Idsøe.

– Det kan diskuteres, svarer skuespiller Mathilde Storm.

Sammen står de og ser på filmplakaten til «Løvekvinnen», den største norske filmprosjektet siden «Kon-Tiki» og «Max Manus».

Mathilde Storm spiller Eva i Løvekvinnen

HÅRETE ROLLE: Mathilde Storm spiller ungdomsversjonen av Eva i «Løvekvinnen».

Hver morgen brukte Storm to timer på å få lagt på masken som gjorde henne om til ungdomsversjonen av filmens hovedrolle, Eva Arctander.

En historie om annerledeshet

«Løvekvinnen» er basert på den bestselgende romanen av Erik Fosnes Hansen.

En stjerneklar natt i 1912, i en liten stasjonsby i Norge, blir et barn født med gyllent hår over hele kroppen. Moren dør i barsel, og faren gjemmer bort datteren fra offentligheten.

«Løvekvinnen» er en historie om annerledeshet og utenforskap, men med en hovedrolle som aldri blir et offer, forteller filmens regissør.

– Vi kan alle føle oss utenfor og rare, men det som er spesielt med Eva er at hennes følelse er permanent. Hun blir født med en maske hun skal bære resten av livet. Hvordan hun takler det, og blir taklet av omverdenen, er det som har fascinert meg, sier Idsøe.

80 millioner i budsjett

Med et budsjett på 80 millioner kroner er «Løvekvinnen» den største norske filmsatsingen siden «Kon-Tiki», som hadde et budsjett på 93 millioner kroner.

I tillegg til budsjettstørrelsen er «Løvekvinnen» også et samarbeidsprosjekt mellom Norge, Tyskland, Danmark og Sverige, og er solgt til 40 land alt før premieren 26. august 2016.

Vibeke Idsøe regissør for Løvekvinnen

VIL SKAPE AKSEPT: – Filmens budskap er at man skal akseptere og tolerere dem som er annerledes, sier regissør Vibeke Idsøe.

– Jeg merket tidlig at folk var veldig interessert i historien, også utenfor Norge, sier Idsøe.

Store deler av finansieringen kommer fra Tyskland, og scenene fra jernbanestasjonen hvor Eva vokser opp er spilt inn der.

– Vi har fått midler slik at vi har kunnet gjøre dette ordentlig. Det var viktig for oss at masken var hundre prosent troverdig, sier Idsøe.

Håper ungdom ser filmen

Storm, som spiller Eva i ungdomsårene, ønsker at skoleklasser skal få anledning til å se filmen.

– Den handler om å bli akseptert for den du er. Ungdommer tenker mye på det, og går gjennom mye før de finner seg selv, sier Storm.

Storm tror det må ha vært tøft å leve Evas liv.

– På utsiden er hun helt annerledes enn alle andre. Hun fikk blikk med en gang, før de fikk sjanse til å bli kjent med henne, og ble dømt etter utseende.

Tror du det samme ville skjedd i dag?

– Annerledeshet finnes over alt, og vi har alle følt at vi ikke passer inn. Kanskje forskjellen er at i dag er det noen som gjemmer bort seg selv, sier Storm.

Kulturstrøm

  • TMZ: Ronnie Turner er død

    Tina Turners son Ronnie Turner er død, ifølge TMZ. Han blei 62 år gammal. Det er førebels ikkje kjent kva han døydde av. Men den amerikanske nettstaden skriv at Ronnie Turner har hatt fleire helseplager dei seinare åra.