«Halvbroren» invitert til fransk prestisjefestival

NRK-suksessen samlet over en million nordmenn foran tv-skjermene på premieredagen. Nå er serien klar for internasjonal debut på den franske festivalen FIPA.

Halvbroren

Nicolai Cleve Broch spiller mot Frank Kjosås i drama-serien Halvbroren.

Foto: promo

I slutten av januar arrangeres festivalen FIPA for 26. gang hvor nordiske serier som «Broen» og «Forbrytelsen» tidligere har vært vist. Den norske serien «Halvbroren», basert på romanen med samme navn, er nå plukket ut til å delta i konkurransen.

Produsent Olav Øen vet enda ikke hvem de skal opp mot, men synes det er svært hyggelig å bli invitert.

– Festivalen har eksistert i mange år og det finnes ikke så mange arenaer for TV-serier. Desto hyggeligere er det å bli invitert på en av de få som er, forteller han til NRK.no.

Øen ser på festivalen som et viktig utstillingsvindu i det franske markedet.

– Vi er forferdelig glad for suksessen serien har hatt så langt. Da vi startet prosjektet hadde jeg store ambisjoner og det er fantastisk morsomt at det har gått så bra. Det at vi er invitert, viser at vi har gjort noe riktig. Det er jo fint å bli satt pris på i utlandet også, sier han.

Sikter høyt for å nå langt

Per-Olav Sørensen

Regissør Per-Olav Sørensen synes det er hyggelig å bli plukket ut til festivalen.

Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix

«Halvbroren» er allerede solgt til 13 land og det har kommet signaler på at det kan bli ganske mange fler. Å få vist seg sammen med andre store serier i verden er svært positivt for NRKs dramaserie.

– Det er ikke alle som blir trukket ut til å konkurrere i FIPA, så det er veldig hyggelig, sier regissør Per-Olav Sørensen til NRK.no.

Han tror festivalen vil ha mye å si for hvordan serien slår an internasjonalt.

– Det å være synlig, få vist seg frem ofte og i flere sammenhenger er det viktigste. Vi har prøvd å lage serien så bra som mulig – og med det mener jeg en serie som vi har lyst til å se selv. Vi må sammenligne med de seriene vi ofte ser på og de er vanligvis produsert i USA og Danmark. Det er opp dit vi vil, sier han.

– Den faglige ambisjonen er å være best mulig også internasjonalt, legger han til.

– Vi er fryktelig stolte

Nicolai Cleve Broch spiller den voksne Barnum i serien. Han håper deltakelsen i festivalen bidrar til at flere vil ha og vise serien.

– Dette er en tungvekter og veldig spennende å få være med på. Først og fremst er vi fryktelig stolte. Det beste og viktigste som kan komme ut av dette er jo at vi får serien ut og vist den til flest mulig, sier Broch til NRK.no.

Det rekordhøye seertallet etter forrige ukes premiere gjør skuespilleren svært fornøyd.

– Det er helt fantastisk. Man jobber og jobber, men vet jo aldri. Det er veldig deilig når folk setter pris på det arbeidet vi gjør, sier Broch.

Kulturstrøm

  • Ny teatersjef på Rosendal

    Briten Alexander Roberts (33) blir ny teatersjef på Rosendal Teater (tidligere Avant Garden). Roberts har bygget opp Reykjavik Dance Festival og er nå klar for Trondheim.

  • Tre CNN-journalister løslatt

    I USA er tre journalister løslatt etter å ha blitt pågrepet under en live-sending, mens de rapporterte opptøyene i Minneapolis. Det melder CNN. Myndighetene i delstaten sier de beklager.