NRK Meny
Normal

Jobber med sesong tre av House of Cards

NEW YORK: Mens TV-seerne venter i spenning på andre sesong av House of Cards, har det vært usikkert når – og om – man vil få se en tredje sesong av suksess-serien. Nå letter en av skuespillerne litt på sløret overfor NRK.

US-74373893

Michael Kelly spiller Doug Stamper i House of Cards. Stamper er stabssjef for hovedkarakteren i serien, Frank Underwood (spilt av Kevin Spacey).

Foto: Imeh Akpanudosen / Afp

Netflix har holdt kortene tett til brystet når det gjelder House of Cards. Det er ennå ikke kommet noen premieredato for andre sesong, og det har også vært tvil om seerne vil få se en sesong tre.

NRK møtte skuespilleren Michael Kelly på den røde løperen på øvre Manhattan i New York. Der var han for å kaste glans over den amerikanske premieren på andre sesong av den norske komiserien Lilyhammer.

Samtidig ga han et lite innblikk i planene rundt House of Cards.

– Fra det jeg har forstått, så har vi samtaler om den tredje sesongen. Det blir arbeidet med, sier Michael Kelly til NRK.

Netflixsjef på norsk premierefest i New York.

Netflix-sjef Ted Sarandos forteller at Lilyhammer har hatt mye å si for utviklingen av andre Netflix-produksjoner, blant annet House of Cards.

Andre sesong rundt hjørnet

Kelly forteller at andre sesong av House of Cards er rett rundt hjørnet.

– Vi ble ferdig med innspillingen for et par uker siden, så det er ikke så lenge til andresesongen er ferdig. Sesong to kommer, slik jeg har forstått det, på begynnelsen av nyåret, sier han.

Skuespilleren har en sentral rolle i den politiske dramaserien House of Cards, hvor han spiller den kalde og kalkulerende Doug Stamper.

– Jeg elsker serien. Det er fantastisk å være fan av serien som du selv er med i, sier Michael Kelly om suksessen til House of Cards.

Kevin Spacey ville ikke

TV-serien var nominert til ni Emmy-priser, og stakk av med tre av dem. House of Cards skrev dermed historie som den første nettbaserte produksjonen til å vinne en Emmy noensinne.

Netflix går aldri ut med seertall, men det er ingen tvil om at serien ble svært populær verden over.

Skuffelsen var derfor stor da produsenten bak TV-dramaet, Rick Cleveland, i oktober fortalte at sesong to trolig ville bli det siste man fikk se av House of Cards.

Kevin Spacey har også meddelt at han ikke er interessert i å spille i flere TV-serier.

Men så kom Ted Sarandos, sjefen for alt innholdet på Netflix, på banen, og siden da har det vært spekulert på om det vil komme en tredje sesong av dramaserien.

Ted Sarandos, innholdssjef i Netflix, var også til stede da første episode av andresesongen til Lilyhammer ble vist fram i USA.

– Vår intensjon er å holde serien gående, har Sarandos uttalt til Deadline.

House of Cards

Kevin Spacey spiller Fran Underwood i serien house of Cards. Spacey bedt TV-kanalene om å bli flinkere til å satse på serier med «komplekse, smarte historier» som ikke undervurderer seerne.

Foto: Netflix

Flere kulturnyheter