Normal

- Folk overdriver så mye!

- Vi bare nevnte USA en liten gang og nå skal det liksom ta helt av, sier Madcon som først vil gjøre Norge og Europa med sitt nye album.

Madcon

Madcon er klare med nytt album.

Foto: Promo

Madcon: «Contraband»

Madcons nye album «Contraband» følges opp med Norgesturné fra februar.

Sist vi så dem her hjemme i Norge var da den første singelen til det nye albumet, «Glow» ble lansert under Eurovision-finalen.

Nå er det nye albumet til Madcon - «CONtraband» klart, etter bidrag fra flere stjerneprodusenter som norske StarGate, Element og Nasty Kutt og kjente rappere som Ne-Yo og Ludacris. Hovedprodusent har vært danske Jonas Jeberg.

Andre smakebit fra albumet har blitt «Freaky like you».

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Video Madcon musikkvideo

Videoen til Madcons nye single «Freaky like me».

Nylig var Madcon i USA og holdt blant annet konsert i Central Park og den siste tiden har ryktene gått om at Yosef og Tshawe skal satse i USA. Men et par morgentrøtte rappere på besøk i NRKs studio sier det hele er overdrevet.

- Norge og Europa først og fremst

Madcon

Tshawe Baqwa og Yosef Wolde-Mariam føler norske medier har overdrevet betydningen av at de skal satse i det amerikanske markedet.

Foto: Promo

Stargate, Tor Erik Hermansen og Mikkel S. Eriksen

Tor Erik Hermansen og Mikkel Eriksen i Stargate har åpnet mange dører i USA for Madcon.

Foto: Braata, Espen / VG
Ne-Yo

Ne-yo er en av stjernene som bidrar på det nye albumet til Madcon.

Foto: Evan Agostini / AP
Madcon

Madcon ser på USA som et musikalsk mekka som kan bli det neste markedet de erobrer.

Foto: Promo
- Folk overdriver så mye! Vi bare nevnte USA en liten gang og nå skal det liksom ta helt av der borte, men vi er ikke helt der
, sier Tshawe.

- Vi skal slippe plata her i Norge først og fremst, så Europa og det kommer til å ta all den tiden det tar. Og i etterkant av det er selvfølgelig USA et marked, følger Yosef opp.

Duoen er også enig i påstanden fra deres egen manager om at det nye albumet er mer pop enn rap.

- Han har helt rett i det. Det er den første og eneste pop-skiva vi noensinne har laget.

- Mye strev og slit

- Hva synes dere om resultatet selv?

- Vi er veldig stolte. Det var mye strev og slit og reising hit og dit med alle disse stjerneprodusentene. Men resultatet ble veldig bra og det er vi veldig stolte over.

Blant annet har Madcon jobbet med de norske produsentene Tor Erik Hermansen og Mikkel Eriksen i Stargate, som har gjort stor sukesss blant andre med Mariah Carey, Beyonce, Shakira og Ne-Yo.

- Vanskelig å forklare

- Det var helt sinnssykt. Tor Erik og Mikkel er veldig jordnære mennesker og veldig gjestfrie. Det er vanskelig å forklare hvordan det er å jobbe med dem, men de er jo partnere med en av verdens største stjerner – Jay-Z, som er mannen til Beyonce. Så på grunn av Tor Erik havnet vi i studio med henne, forklarer Madcon-gutta i munnen på hverandre.

I tillegg er Yosef og Tshawe svært stolte over å ha fått jobbe med både rapstjernene Ne-Yo og Ludacris.

Nå vurderer gruppa å flytte til USA, fordi man må være tilstede der hele tiden om man skal kunne slå igjennom i det amerikanske markedet. De ser på det som det eventuelt neste kapittelet i en utrolig historie av en karriere så langt.

- Et mekka

- Så mange av våre drømmer har gått i oppfyllelse her hjemme og dette leder på en måte opp mot et slags klimaks, for å være litt Hollywood, forklarer Tshawe.

- Det er jo et mekka der borte, så før du dør vil du jo veldig gjerne vite hvordan du klarte deg der, spesielt når vi veit at vi har med flinke folk å gjøre.

- Det er jo millioner av artister som er like gode som oss, men vi har muligheten, for vi har Tor Erik (i Stargate) som har åpnet opp for oss. Det handler ikke om hva du kan, men hvem du kjenner, sier Yosef.

4. februar starter Madcon en Norges-turné på Rockefeller i Oslo.

Video Intervju med Madcon

Hele intervjuet med Madcon fra Morgennytt.

Kulturstrøm