NRK Meny
Normal

- Det blir nok noen endringer

Nidaros Bluesfestival i Trondheim påvirkes av at flytrafikken på Værnes er stanset på grunn av askeskyen etter vulkanutbruddet på Island.

The Fabulous Thunderbirds

The Fabulous Thunderbirds sitter på ei ferje mellom Danmark og Norge. Om de rekker fram til Nidaros Bluesfestival er uvisst.

Foto: mwvisual.com

David Lindley

David Lindley er allerede på plass i Trondheim, så hans konsert blir ikke påvirket.

Foto: Promo

Onsdag startet Nidaros Bluesfestival i Trondheim, som blant annet har bragt sammen Tre små Kinesere for første gang på fem år.

- Er litt usikre

- Vi påvirkes på den måten at vi har en hel haug med artister som sitter på flyplasser rundt om i Europa og venter, så akkurat nå er vi litt usikre, sier festivalsjef Jan Engen til NRK.

- Hva gjør dere med denne situasjonen?

- Akkurat nå er det masse folk som jobber knallhardt. Vi leter opp forskjellige busser og annen form for transport som vi forsøker å få dem inn med, men det kan nok bli noen små endringer.

Til tross for problemene som oppstår på grunn av flystoppen vil festivalen fortsette, lover Engen.

- På vei til Norge

- David Lindley som skal spille i kveld er allerede kommet til Trondheim, så den konserten går som planlagt. The Fabulous Thunderbirds sitter på ei ferje mellom Danmark og Kristiansand, på vei til Norge. Så vi skal nok få gjennomført festivalen, men det kan nok bli noen endringer.

- Blir det færre artister, eller andre artister?

- Dersom det skjer noe blir det nok andre artister som settes inn, så vi leiter akkurat nå etter mulige artister i Danmark og Sverige, forteller Engen.

Kulturstrøm

 • Populær 50 år etter sin død

  Charlotte Wankel er gjenstand for mye interesse, 50 år etter sin død. Hvem var hun, en av våre mest fremtredende moderne kunstnere? Radiomagasinet Studio 2 er på saken.

  Visste du at Norge akkurat nå er dypt inne i en snøkrabbe-krig? EU og norske myndigheter er rykende uenige om hvem som skal få fiske snøkrabber på Svalbard og ikke minst hvor mye de skal fiske. Nå skjerper EU kravene etter instruks fra sin egen fiskerikomité. ** I sommer har Aftenposten avslørt en rekke tilfeller der eksamenssensorer i høyere utdanning har satt karakterer som fremstår som helt tilfeldige. Nå mener Extrastiftelsen at tildelingen av forskningsmidler også foregår på svært tilfeldige måter. ** Lenge har vi trodd at det kun var menn som reiste til Paris for å lære malerkunst av Henri Matisse. Nå viser det seg at også den kvinnelige kunstneren Charlotte Wankel var elev hos den franske mesteren. 50 år etter sin død er hun endelig i ferd med å få sin anerkjennelse. ** Turkmenistans president Gurbanguly Berdymukhamedov – bedre kjent som Arkadag har blant annet forbudt sorte biler, badetøy, neglelakk og hårfarge. Men hvem er han? ** Vi fortsetter vår serie om musikken som kanskje litt ufrivillig har blitt sommerhits. I dag handler det om ABBA-låta "Our Last Summer". ** Netflix-serien "Orange is the new black" handler om rikmannsdattera Piper Chapman som plutselig havner i fengsel og alle de rare menneskene hun møter innenfor murene. Nå er sjette sesong her og vi anmelder.
 • Fotball-VM ble radiosuksess

  Lytterne har strømmet til den digitale radiokanalen NRK Sport under fotball-VM.

  – Oppsiktsvekkende gode tall. Vi har vært helt oppe i 28 prosent markedsandel på den mest hørte kampen (kvartfinalen Russland–Kroatia), sier fungerende mediedirektør i NRK, Arne Helsingen (NTB).

 • Mange feil i «World of Warcraft»

  Den nye versjonen av «World of Warcraft» som blei lansert denne veka var langt frå feilfri, melder VG. Fleire programfeil fører til at spelarar slit med å kome seg forbi fiendane; dei er rett og slett for gode til å slåst. Selskapet bak, Blizzard, forsikrar om at dei fiksar fleire hundre programvarefeil per dag.

  Gutt spiller World of Warcraft
  Foto: NIGEL TREBLIN / AFP