NRK Meny
Normal

- Det blir nok noen endringer

Nidaros Bluesfestival i Trondheim påvirkes av at flytrafikken på Værnes er stanset på grunn av askeskyen etter vulkanutbruddet på Island.

The Fabulous Thunderbirds

The Fabulous Thunderbirds sitter på ei ferje mellom Danmark og Norge. Om de rekker fram til Nidaros Bluesfestival er uvisst.

Foto: mwvisual.com

David Lindley

David Lindley er allerede på plass i Trondheim, så hans konsert blir ikke påvirket.

Foto: Promo

Onsdag startet Nidaros Bluesfestival i Trondheim, som blant annet har bragt sammen Tre små Kinesere for første gang på fem år.

- Er litt usikre

- Vi påvirkes på den måten at vi har en hel haug med artister som sitter på flyplasser rundt om i Europa og venter, så akkurat nå er vi litt usikre, sier festivalsjef Jan Engen til NRK.

- Hva gjør dere med denne situasjonen?

- Akkurat nå er det masse folk som jobber knallhardt. Vi leter opp forskjellige busser og annen form for transport som vi forsøker å få dem inn med, men det kan nok bli noen små endringer.

Til tross for problemene som oppstår på grunn av flystoppen vil festivalen fortsette, lover Engen.

- På vei til Norge

- David Lindley som skal spille i kveld er allerede kommet til Trondheim, så den konserten går som planlagt. The Fabulous Thunderbirds sitter på ei ferje mellom Danmark og Kristiansand, på vei til Norge. Så vi skal nok få gjennomført festivalen, men det kan nok bli noen endringer.

- Blir det færre artister, eller andre artister?

- Dersom det skjer noe blir det nok andre artister som settes inn, så vi leiter akkurat nå etter mulige artister i Danmark og Sverige, forteller Engen.