- Det blir nok noen endringer

Nidaros Bluesfestival i Trondheim påvirkes av at flytrafikken på Værnes er stanset på grunn av askeskyen etter vulkanutbruddet på Island.

The Fabulous Thunderbirds

The Fabulous Thunderbirds sitter på ei ferje mellom Danmark og Norge. Om de rekker fram til Nidaros Bluesfestival er uvisst.

Foto: mwvisual.com

David Lindley

David Lindley er allerede på plass i Trondheim, så hans konsert blir ikke påvirket.

Foto: Promo

Onsdag startet Nidaros Bluesfestival i Trondheim, som blant annet har bragt sammen Tre små Kinesere for første gang på fem år.

- Er litt usikre

- Vi påvirkes på den måten at vi har en hel haug med artister som sitter på flyplasser rundt om i Europa og venter, så akkurat nå er vi litt usikre, sier festivalsjef Jan Engen til NRK.

- Hva gjør dere med denne situasjonen?

- Akkurat nå er det masse folk som jobber knallhardt. Vi leter opp forskjellige busser og annen form for transport som vi forsøker å få dem inn med, men det kan nok bli noen små endringer.

Til tross for problemene som oppstår på grunn av flystoppen vil festivalen fortsette, lover Engen.

- På vei til Norge

- David Lindley som skal spille i kveld er allerede kommet til Trondheim, så den konserten går som planlagt. The Fabulous Thunderbirds sitter på ei ferje mellom Danmark og Kristiansand, på vei til Norge. Så vi skal nok få gjennomført festivalen, men det kan nok bli noen endringer.

- Blir det færre artister, eller andre artister?

- Dersom det skjer noe blir det nok andre artister som settes inn, så vi leiter akkurat nå etter mulige artister i Danmark og Sverige, forteller Engen.

Kulturstrøm

 • R. Kelly-kausjon på 1 million dollar

  Den amerikanske R&B-artisten R. Kelly meldte seg for politiet i Chicago fredag kveld. Han er tiltalt for ti tilfeller av grove seksuelle overgrep mot fire ofre i alderen 13 til 17 år. Nå er kausjonen satt til 1 million dollar, melder AFP.

  Singer Robert Kelly, known as R. Kelly, appears in a booking photo provided by the Chicago Police Department in Chicago
  Foto: Handout / Reuters
 • Ung jazz ut til folket

  Trondheimstrioen «I LIKE TO SLEEP» ble kåret til Årets unge jazzmusikere i 2018. Bandet har potensial til å bli stilskapende innen norsk jazz, mente juryen. Premien er en turné til ti jazzklubber Norge rundt, til Nasjonal Jazzscene i Oslo og Bodø Jazz Open. Du kan lese mer om bandet og hvilke steder som får besøk på Norsk jazzforum.

  I LIKE TO SLEEP
  Foto: Juliane Schütz / Norsk Jazzforum