Vil ha toppidrettsgymnas på Dombås

Lesja og Dovre kommuner krever ny behandling av skolesaken i Nord-Gudbrandsdalen. De vil etablere en videregående skole knytta til idrettsmiljøet på Dombås.

skiskyting, Marte Olsbu

Ordførerne i Lesja og Dovre trekker blant annet fram skiskytterkompetansen på Dombås.

Foto: NRK

Før jul i fjor vedtok Oppland fylkeskommune å legge ned Hjerleid videregående skole på Dovre . Det skapte svært sterke reaksjoner og førte blant annet til opprør blant Ap-politikere i Nord-Gudbrandsdalen .

Regionen har nå kun et ettårig videregående løp på Dombås.

– Det er ikke dovringene interessert i , sa ordfører Bengt Fasteraune i desember i fjor.

Dovre kommune har kjempet for å beholde Hjerleid videreågende skole i mange år, og nå fortsetter altså kampen.

Ordførerne har også vurdert å starte et privat gymnas på Dombås om fylkeskommunen sier nei til 3-åring videregående skole.

– Tora og Lars vil bidra

Hjerleid vidaregåande skule

Dovre kommune har kjempet for å beholde Hjerleid vidaregåande skule i mange år. Fylestinget har bestemt at den skal legges ned i 2015.

Foto: Anne Storaunet / NRK

Ordførerne i Lesja og Dovre skriver nå i et brev til Oppland fylkeskommune at de oppfordrer fylkeskommunen til å støtte et 3-årig studiespesialiseringsløp med toppidrett på Dombås. De inviterer til samarbeid og formulerer seg slik:

Vi kan laga noko nytt og innovativt på Dombås - vil de være med på laget?

Ordførerne skriver også at engasjementet for en ny skole er stort i lokalsamfunnet.

Dombås har anlegga, blant annet eit skiskyttaranlegg med nasjonal standard, og Dombås har idrettsmiljøet. Fire deltakarar i skiskyting og brett frå Dombås idrettslag i OL i Sotsjii viser at denne kompetansen eksisterer pr. i dag.

Ordførerne i Lesja og Dovre

De argumenterer videre med at et nytt skoletilbud bør tilby noe annet enn det som allerede eksisterer i regionen. Derfor vil de satse på idrett som de mener området har stor kompetanse på.

I tillegg poengterer ordførerne at de har Berger-søsknene med tilknytning til stedet og laget. Både Tora og Lars ønsker å bidra med sin unike kompetanse til å bygge framtidas skole på Dombås, skriver Fasteraune og Tronhus.

De avslutter brevet med at de har stor tiltro til at fylkeskommunen vil støtte et 3-åring løp med toppidrett på Dombås.