Dovre og Lesja kan starte privat videregående skole

Dersom Fylkeskommunen sier nei til planene om treåring videregående skole på Dombås, starter Lesja og Dovre privat «gymnas».

Steinar Tronhus
Foto: Juliane Kravik / NRK

Det bekrefter ordfører Steinar Tronhus i Lesja. I dag hadde de felles formannskapsmøte med Dovre kommune. De to kommunene jobber for å slå seg sammen. Men de jobber også for å sikre et fullverdig skoletilbud i regionen.

At Oppland fylkeskommune før jul vedtok å legge ned Hjerleid videregående skole, og avspise regionen med et ettårig løp på Dombås, er verken glemt eller akseptert.

Hvis vi må leve med et lunkent fylkeskommunalt tilbud er det bedre å satse privat.

Bengt Fasteraune, ordfører Dovre

Helst vil de ha Fylkeskommunen som skoleeier. Men sier den nei, går de privat.

Akademiet Norge AS

Privatskoleselskapet Akademiet Norge AS har allerede sendt en forespørsel til Utdanningsdirektoratet om etablering av videregående skole på Dombås.

I følga avisa Vigga var direktøren for Akademiet Kjetil Eide onsdag denne uka på befaring ved ungdomsskolen og på skiskytterarenaen. Han traff politikere fra kommunene og folk fra administrasjonen.

Skiskytterlinje

- Vå første prioritet er å etablere en skiskytterlinje og prøve å få inn elever fra andre steder, fra Sør-Trøndelag og Møre og Romsdal, og Hedmark, sier Tronhus. I dag går bare 17 elever på første året på Dombås. En treårig fullverdig videregående skole vil ha rundt 75.

Ordførerkollega i Dovre, Bengt Fasteruane sier at hvis de må leve med et lunkent fylkeskommunalt tilbud er det bedre å satse privat.

Nord-dølene håper å få saken opp til politisk behandling i Fylkeskommunen til høsten.

– Hvorfor har dere allerede søkt om privat skole?

– Det er fordi alle slike prosesser tar tid. Nå er vi i gang, sier Tronhus.