Fakkeltog for videregående skole - fullt opprør blant Ap-politikerne

Engasjementet øker i Lesja og Dovre for et videregående skoletilbud på Dombås. I kveld møtte 500 personer opp i fakkeltog for skolen. I tillegg er det fullt opprør blant Ap-politikerne om saken.

Engasjementet øker i Lesja og Dovre for et videregående skoletilbud på Dombås.

Fakkeltog for videregående skole

Det har skapt svært sterke reaksjoner at Oppland Arbeiderparti kan komme til å si nei til en treårig videregående skole på Dombås.

Dovre Arbeiderparti skrev i forrige uke et brev til fylkesledelsen der de slo fast at de trekker seg fra alt samarbeid med Oppland Arbeiderparti dersom planene om videregående skole på Dombås legges bort når Hjerleid legges ned.

Alternativet til Dombås er at elevene pendler til Otta.

Øyvind Frich

Leder i Dovre Ap Øyvind Frich får full støtte fra partikollegaene på Lesja.

Foto: Stein Schinstad / NRK

Kan melde seg ut

Fredag var det oppvaskmøte mellom ledelsen i Dovre Arbeiderparti og fylkespartiet. Uten resultat. Og nå brer misnøyen og protestene seg i partiet.

Nå truer nemlig medlemmene i Lesja Arbeiderparti også med å melde seg ut av partiet dersom det ikke blir skoletilbud på Dombås.

– Da bryter vi alt samarbeid med Oppland Arbeiderparti. Det blir opp til hver enkelt om de også vil bryte med partiet sentralt, sier leder Liv Enstad.

Hun forklarer den sterke reaksjonen med at de føler fylkespartiet nå ønsker en sterk sentralisering.

– Vi vil ikke ofre ungdommene våre. Lange reiseavstander og hybeliv fører i verste fall til frafall. Det er også andre konsekvenser for bygda vår, sier Enstad.

Hun håper at Oppland Arbeiderparti nå forstår alvoret i saken.

Dovre Arbeiderparti truer nå med å bryte samarbeidet med Oppland Arbeiderparti dersom ikke fylkespartiet støtter en videregående skole på Dombås.

Dovre Ap er ikke fornøyd etter møtet med fylkespartiet