Varetekt Gjøvik-ran

Ran, Gjøvik

Fredag kveld ble en mann fra Gjøvik-området pågrepet for ranet av Shell 7-Elleven-stasjonen på Kirkeby torsdag kveld. Mannen nekter for å ha begått ranet.

Foto: Silje Josten Lien

Mannen ble pågrepet av politiet i Gjøvik-området fredag kveld og siktet for ranet av Shell-stasjonen på Kirkeby. Mannen er bosatt i området

– Det var en udramatisk pågripelse og mannen ble tatt som resultat av etterforskningen, opplyste politiadvokat Frode Aabak i Vestoppland politidistrikt til NRK etter pågripelsen.

Fant maske og våpen

Raner, Hamar

Denne personen sto bak ranet av Shell Solvang i Hamar. Politiet er nå i tvil om det er den samme personen som stod bak ranet i Gjøvik.

Foto: Overvåkningsbilde

Den siktede ble avhørt av politiet i løpet av helga. Han nekter for å stå bak ranet på Kirkeby, som ble gjennomført av en bevæpnet mann iført hettegenser og maske. I søket etter ranet fant politiet masken som raneren hadde kastet fra seg.

I forbindelse med pågripelsen av den siktede mannen fant politiet et håndvåpen og klær som trolig ble benyttet under ranet, som politiet mener kan være gode bevis for at den siktede stod bak Gjøvik-ranet.

Ikke siktet for Hamar-ran

Politiet i Vestoppland innledet en tett dialog med politiet i Hamar like etter ranet på Gjøvik. Tirsdag og onsdag kveld ble to bensinstasjoner i Hamar ranet av en bevæpnet person iført maske og hettegenser.

Det var flere likheter mellom ranene i Hamar og ranet i Gjøvik, men etter pågripelsen i Gjøvik fredag kveld er politiet nå i tvil om det er en sammenheng mellom ranene.