Siste glimtet av ransmannen

Mannen som ranet Statoil-stasjonen på Kopperud i Gjøvik med kniv lørdag kveld er sporløst forsvunnet. Ingen har sett ham siden han forsvant rundt hjørnet av bensinstasjonen.

Raneren av Statoil Kopperud

Her er raneren på vei ut av bensinstasjonen etter ranet i går kveld og ingen har sett han siden

Foto: Overvåkningsbilde

Det var rett etter klokka 2130 lørdag kveld en person kom inn på bensinstasjonen. Personen hadde med seg kniv, var tildekket og truet den ansatte til å gi fra seg penger.

Raneren ble filmet

DC-logo på ransgenser

Det var en hettegenser med slik logo raneren skal ha brukt

Bensinstasjonen har videoovervåkning av området og raneren er filmet.

Sammen med beskrivelsen fra den ansatte som var på jobb i går kveld kan politiet gi følgende beskrivelse av raneren:

– Han skal være ca.180 centimeter høy og mellom 20 og 30 år gammel. Han var tildekket i ansiktet og hodet, men hadde blå øyne. Han hadde på seg hvit hettegenser med sannsynligvis DC-bokstaver på, svart bukse og røde sko, sier operasjonsleder hos politiet i Gjøvik, Pål Erik Teigen.

Raneren stakk av til fots fra stedet.

– Han løp rundt hjørnet av vaskehallen og ned mot Østre Totenveg, forteller Teigen.

Etter det har ingen sett han.

Ingen er pågrepet

Politiet har jaktet på ransmannen i hele natt og i dag og ønsker tips fra publikum som kan ha sett noe i det aktuelle området.

– Vi har lite observasjoner av personen etter det som skjedde på bensinstasjonen. Vi har gjort undersøkelser opp mot aktuelle adresser og prater med folk i området, sier Teigen.

– Er noen pågrepet ennå?

– Nei, det er det ikke.

Ranet skal ha gått nokså rolig for seg og den ansatte skal ha gjort som de skal når de utsettes for ran.

– Statoil har et veldig godt opplegg for å ta seg av de ansatte, så den som var på jobb er godt ivaretatt og kom fysisk uskadet fra ranet, sier Pål Erik Teigen.

Raneren skal bare ha fått med seg et mindre pengebeløp.

Raneren filmet på Statoil-stasjon i Gjøvik

Raneren var tildekket over ansiktet og hodet, men skal ha hatt blå øyne.

Foto: Overvåkningsbilde

Nabodistriktene er varslet

Raneren skal altså ha forsvunnet fra stedet til fots, men politiet er ikke sikre på om han kan ha hatt et kjøretøy eller noe annet transportmiddel i området.

– Den siste observasjonen er at han runder hjørnet av vaskehallen. Det er klart han kan ha hatt en sykkel eller en bil, men det vet vi ikke noe om foreløpig, forteller operasjonslederen.

Mye av søket etter mannen har foregått i Gjøvik-området, men på grunn av denne usikkerheten er flere politidistrikt varslet.

– Vi har informert nabodistriktene våre om det som har skjedd som vi alltid pleier å gjøre i slike saker, sier Pål Erik Teigen.

Har du tips i saken kan du kontakte politiet på telefon 02800.