Vådeskudd på Gjøvik politistasjon

Forrige mandag gikk det av et vådeskudd inne på Gjøvik politistasjon. Tjenestepersonen som avfyrte skuddet er fortsatt i operativ tjeneste.

Johan Martin Welhaven

Politimester Martin Welhaven ser alvorlig på hendelsen.

Foto: Frode Meskau / NRK

Ingen ble skadet forbindelse med vådeskuddet, som altså skjedde inne på politihuset og ikke i forbindelse med aktiv tjeneste ute blant folk.

– Det var i forbindelse med at to tjenestepersoner oppholdt seg inne hos oss, på internt og lukket område. Ut i fra den informasjonen vi har nå, var det ikke flere enn de to involvert, sier politimester Martin Welhaven.

– På største alvor

Saken er oversendt til Spesialenheten for politisaker som skal etterforske hendelsen. Inntil de kommer med sin konklusjon, kan ikke politimesteren gi flere detaljer om det som skjedde.

Tjenestepersonen som avfyrte vådeskuddet er fortsatt i operativ tjeneste og har heller ikke fått trukket tilbake våpengodkjenningen.

– Det har blitt grundig vurdert hos oss. Vi har falt ned på at vedkommende er skikket og egnet til å fortsatt være i operativ tjeneste. Det er en alvorlig hendelse som har skjedd, men vi har gjort en grundig vurdering, sier politimester Welhaven

– Alltid dramatisk

Uniformert mannskap

Etter at politiet fikk generell bevæpning har det blitt avfyrt vådeskudd på flere politistasjoner.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Dette er den første hendelsen med utilsiktet avfyring av skudd i Vestoppland politidistrikt etter at midlertidig bevæpning ble innført i 2014. Det skjedde altså innendørs på politistasjonen.

– Et vådeskudd inne i en bygning er jo selvfølgelig en dramatisk situasjon. Vi ser med største alvor på hendelsen og vil følge dette tett opp, sier politimester Martin Welhaven.

Parallellt med at Spesialenheten etterforsker saken vil politiet i Vestoppland ta egne grep for å forebygge slike hendelser.

– Det kan for eksempel være at vi vil ha fokus på denne typen situasjoner gjennom vår operative trening, sier Welhaven.

Skal innrapporteres

Etter flere andre tilfeller med vådeskudd på politistasjoner, fikk justisminister Anders Anundsen (Frp) kritikk for ikke å ha informert Stortinget om det.

I etterkant av det endret han ritinene. Nå skal politimestrene også rapportere om avfyrte vådeskudd.

Les også: