Politivåpen gikk av med uhell

Spesialenheten etterforsker et vådeskudd som ble avfyrt inne på våpenrommet ved ett av tjenestestedene i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Haugesund politistasjon

Politiet vil ikke si hvor i politidistriktet vådeskuddet gikk av. Bildet er av hovedkontoret i Haugesund.

Foto: Arne Gunnar Olsen / NRK

Fredag 7. august 2015 ca. kl. 13.30 ble det avfyrt et vådeskudd inne på våpenrommet ved ett av tjenestestedene i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt, skriver politidistriktet i en pressemelding.

Ingen ble skadet i hendelsen. Spesialenheten og Politidirektoratet er varslet om hendelsen, og saken etterforskes av Spesialenheten.

Steinar Langholm

Politimester Steinar Langholm.

Foto: Eirin Larsen / NRK

– Siden saken er under etterforskning kan jeg ikke kommentere mer rundt hendelsesforløpet, sier politimester Steinar Langholm.

Han vil heller ikke si noe om hvor i politidistriktet vådeskuddet ble avfyrt.

Vil vurdere tiltak

Polititjenestemannen som avfyrte skuddet er fratatt våpengodkjenningen.

– Han er fratatt denne inntil han har avlagt og bestått ny prøve. Ellers blir han ivaretatt på vanlig måte, sier Langholm.

Utover dette har ikke uhellet fått noen konsekvenser for rutinene rundt håndtering av våpen.

– Når vi har fått beskrevet helt konkret hva som har skjedd, vil vi se om det er noe vi kan gjøre for å forebygge at det skjer igjen, sier politimesteren.

Forrige vådeskudd i 2008

Dette er det første vådeskuddet som har blitt avfyrt i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt etter at midlertidig bevæpning ble innført i november 2014.

– Vi jobber mye med sikkerheten rundt dette. Det har ikke vært et vådeskudd i vårt distrikt siden 2008, så det er heldigvis ikke noe som skjer veldig ofte.

Fredag ettermiddag ble det også kjent at det vådeskudd også nylig ble avfyrt på Gjøvik politistasjon.

Flere nyheter fra Rogaland