Tok 30 førerkort i Østerdalen i helga

Utrykningspolitiet er svært misfornøyd med tallenes tale etter helgas fartskontroller i Østerdalen. Resultatet ble 290 forenklede forelegg og 30 førerkortbeslag.

Stein-Olaf Røberg

FARTSKONTROLLER: Distriktsleder i UP, Stein-Olaf Røberg sier de vil forsette å ha fartskontroller med et spesielt fokus på Østerdalen.

Foto: Lotte Olsen / NRK

– Vi er ikke fornøyd med de mange overtredelsene, og vi vet at vi kunne avslørt flere hvis vi hadde mer kapasitet. Det er ikke hyggelige tall, men vi er ikke overrasket, sier Stein-Olaf Røberg, distriktsleder i Utrykningspolitiet (UP).

Mer eller mindre hver helg jakter politiet på fartsyndere på riksvei 3 i Østerdalen, som er den mest brukte veien for transport mellom Oslo og Trondheim.

Mange sjåfører gjør jobben lett for UP. Slik var det også denne helga.

50 km/t over fartsgrense

Fra fredag til og med søndag hadde Utrykningspolitiet en ekstra innsats fra riksvei 3 på Kolomoen i Stange, gjennom Elverum og helt opp til Kvikne i Tynset.

Det førte til:

  • 30 sjåfører mistet førerkortet for å ha kjørt for fort. Høyeste hastighet ble målt til 130 km/t i ei 80-sone, og 93 km/t i ei 60-sone.
  • 290 sjåfører fikk forenklede forlegg for å ha kjørt for fort.
  • Fire sjåfører for tyngre kjøretøy ble anmeldt for brudd på kjøre- og hviletid.
  • Gebyrer for ikke å ha brukt belte, for bruk av mobil og for kjøring uten gyldig førerkort.

En sjåfør mistet førerkortet etter å ha kjørt en bil med henger i 128 km/t i ei 80-sone. Bilen har bare lov å kjøre i 60 km/t med last på den aktuelle hengeren, ifølge UP.

– Vi har vært borti dette før, men nå går vi ut med tall med tanke på å forebygge. I helga kunne vi nok tatt enda flere om vi hadde hatt kapasitet til det. Vi kommer til å ha fokus på veiene i Østerdalen spesielt, så vi oppfordrer folk som kjører her om å holde seg til fartsgrensene, sier Røberg.