Hopp til innhold

To personer funnet døde i Ringebu

RINGEBU (NRK): Politiet har startet etterforskning etter at en mann og en kvinne er funnet døde i et hus i Ringebu.

Forseglet av politiet

PLOMBERT: Politiet har foreløpig gjort seg ferdig med undersøkelsene i den kommunale boligen i Ringebu der to personer ble funnet døde.

Foto: Ruth Barsen / NRK

Lensmann Jon Gaarden i Midt-Gudbrandsdal lensmannskontor, sier til NRK at politiet ikke har mistanke om at det har skjedd noe kriminelt, men at de må undersøke omstendighetene rundt dødsfallene for å være sikre.

– Vi får bistand fra Kripos til å gjennomføre de tekniske undersøkelsene. Nå er huset avstengt og plombert. De to døde personene er fraktet til Rettsmedisinsk institutt for obduksjon. Vi avventer nå resultatene fra obduksjonene, sier Jon Gaarden.

Lensmannen sier at de døde personene kan ha ligget der i lang tid.

Det var avisa VG som først meldte om saken.

Fikk bekymringsmelding

Lensmann Jon Gaarden

AVVENTER OBDUKSJONEN: Lensmann Jon Gaarden ved sier at de nå venter på den foreløpige obduksjonsrapporten for å finne ut hva de to personene døde av.

Foto: Ruth Barsten / NRK

Det var mandag ved 1200-tiden at politiet mottok en bekymringsmelding fra familien til en av personene. Politiet valgte på bakgrunn av dette og reise ut til den kommunale boligen i Ringebu for å undersøke nærmere. I huset fant patruljen to døde personer, en mann og en kvinne.

Lokalt politi foretok først undersøkelser på stedet, men ba etter hvert om hjelp fra Kripos fordi man ikke kunne si sikkert hva som hadde skjedd.

– De døde er i 40- og i 50-årene og begge er fra distriktet. Vi kan foreløpig ikke si noe om årsaken til dødsfallene og bakgrunnen for det som har skjedd. Men ut fra det vi nå vet, har vi ikke mistanke om at det har skjedd noe kriminelt, sier Gaarden.

To døde i Ringebu

UKLART HENDELSESFORLØP: En kvinne og en mann ble funnet døde i den kommunale boligen som ligger kloss inntil E6 i Ringebu

Foto: Ruth Barsten / NRK

Behandler det som mistenkelig dødsfall

Ifølge lensmannen var begge personene kjente av politiet fra før. Nå håper man å få svar på hva som har tilstøtt dem i den midlertidige obduksjonsrapporten som kan komme i løpet av uka.

– Vi har egentlig ingen teorier ennå. Vi må bare avvente å se hva dødsårsaken er. Det er ikke normalt at to personer skal dø samtidig slik. Vi må bare få svar på dette gjennom obduksjonen, sier Gaarden.

To døde funnet i bolighus

INGEN HAR SETT NOE: Nærmeste nabo så sjelden noe til de to som bodde i huset

Foto: Ruth Barsten / NRK
Funnet døde Ringebu