Hopp til innhold

Tiltales for drap og likskjending

Statsadvokaten i Hedmark og Oppland har nå reist tiltale mot Kim Andreas Kristiansen.

Kim Andreas Kristiansen i Gjøvik tingrett

TILTALT: Kim Andreas Kristiansen (23) er nå tiltalt for drapet på stefaren, Bjarte Hansen. Bildet er fra et fengslingsmøte i Gjøvik tingrett 1. september 2014.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

23-åringen fra Øyer har sittet varetektsfengslet siden han ble pågrepet i Rotterdam i Nederland 25. august i fjor.

I dag ble Kristiansen formelt tiltalt for forsettlig drap på stefaren Bjarte Hansen i en bolig i Øyer i august i fjor.

Ifølge tiltalebeslutningen skal Kim Andreas Kristiansen ha påført stefaren store skader med kniv i hodet, halsen og brystet slik at han døde.

Videre står det beskrevet hvordan 23-åringen etterpå parterte liket og fraktet levningene til et skogsområde. Deretter tente han på liket. Levningene etter den drepte ble funnet forbrent i et bål ved en sykkelsti i Hafjell.

Kristiansen er i tillegg tiltalt for å ha truet en bekjent med kniv til å hjelpe med å frakte liket. Denne mannen var tidligere siktet i saken for medvirkning, men det vil ikke bli tatt tatt ut noen tiltale mot ham.

– Som forventet

Kristiansens forsvarer, advokat Odd Ivar Grøn, sier tiltalen ikke byr på noen overraskelser.

– Jeg har nettopp vært i fengselet på Gjøvik og gjennomgått den med Kristiansen nå. Tiltalen er i tråd med det vi hadde forventet og også i tråd med det han har erkjent straffskyld for, sier Grøn til NRK.

Ifølge forsvareren så erkjenner 23-åringen straffskyld på alle tiltalepunktene om drap, likskjending og trusler.

Forsvareren ønsker ikke å gå nærmere inn på hva Kristiansen har forklart før rettssaken starter.

Odd Ivar Grøn, forsvarer Øyer-drapet

FORSVARER: Odd Ivar Grøn skal forsvare den tiltalte i rettssaken i Sør-Gudbrandsdal tingrett. Her er han fotografert foran huset der drapet skjedde i forbindelse med avhør av den siktede i fjor høst.

Foto: Erlend Moe

Fant utbrente levninger

Det var 14. august i fjor politiet fikk melding om røyk i et skogsområde i Øyer nord for Lillehammer, like ved hyttefeltene i Hafjell. Politiet fant kraftig utbrente levningene etter en død person i bålet, og politiet slo full drapsalarm.

Den avdøde viste seg å være 58-åringen Bjarte Hansen, opprinnelig fra Bergen men bosatt i Øyer, der han en periode jobbet som nattevakt ved det største hotellet i Hafjell.

Elleve dager etter likfunnet meldte Kim Andreas Kristiansen seg for politiet i Rotterdam i Nederland. Han hadde da vært etterlyst i Norge og internasjonalt, siktet for drapet på stefaren.

Rettssaken starter i Sør-Gudbrandsdal tingrett i Lillehammer torsdag 9. april.

Kart Øyerdrap 2