Dommer: – Han dyttet og sa han hadde lyst til å slå meg

Det kokte fullstendig over for en voksen mann under en Norway cup-kamp for 13-åringer. Etter et rødt kort angrep mannen kamplederen.

DYTTER: Etter at en Grue-spiller fikk rødt kort, gikk mannen inn på banen og angrep dommeren.

En tilskuer filmet hendelsen som fant sted under 16-delsfinalen mellom Grue IL gutter 13 og SK Rollon på Ekebergsletta 1. august. Leservideoen som først ble publisert på VGTV, viser at spillerne blir tydelig sjokkerte når en Grue-supporter går ut på banen og dytter til dommer Toufigh Aghili fra Skeid.

– Jeg har aldri opplevd noe slikt, fortalte Aghili til VG etter kampen.

Kamplederen meldte inn episoden til Norway Cup-sekretariatet. En uavhengig jury konkluderte kort tid etterpå med at lagene må ta ansvar for sine egne supportere, og ga Grue idrettslag en bot på 800 kroner.

Synderen blir innkalt til klubbmøte

Styreleder i Grue IL, Christopher Rolsdorph, så ikke kampen, men har sett den omtalte videoen. Han sier klubben tar sterkt avstand fra oppførselen.

Styreleder i Grue IL

ALVORLIG: Styreleder i Grue IL, Christopher Rolsdorpj, synes hendelsen er svært beklagelig.

Foto: Privat

– Det er svært beklagelig at noe slikt kan skje. Som klubb legger vi oss fullstendig flate. Dette er helt uforenlig med våre verdier, sier styrelederen.

Nå har Rolsdorph tatt initiativ til et møte mellom Grue IL og tilskueren.

– Av praktiske grunner får vi ikke til noe slikt møte før søndag, men Grue-supporteren det gjelder skal da få mulighet til å forklare seg for oss, sier han.

– Kan bli aktuelt med reaksjon

Grues gutter 13-lag fikk spille en kamp til etter hendelsen mot Rollon, men så var Norway cup-eventyret over. Styrelederen håper spillerne sitter igjen med et godt sportslig inntrykk, til tross episoden og forteller at klubben vil komme med en uttalelse til Norway Cup, motstanderlaget og dommeren som ble angrepet.

– Kanskje blir det aktuelt med en reaksjon mot supporteren også, men det må vi ta stilling til etter at vi har hatt et møte med ham, sier Rolsdorph.