– Vi har ikkje kyr på setra, så vi trengte et supplement, sier kaffebudeie Anne-Mari Sandvær som driver Kalven seter ved Lemonsjøen.
Hun ville servere folk god kaffe etter fjellturen.
– Istedenfor ku på beite så bruker vi mykje melkeprodukter her oppe, sier Sandvær.
Gjenbruk til glede
Sandvær er voks opp med kokkeforeldre og er opptatt av at mat kan spores og lages fra bunnen av. Hun var lei av å måtte kaste all den fine kaffegruten etter at ho skaffa seg ei diger baristamaskin til setra.
FJELLOPPLEVELSER: Kalven seter ligger tett inntil riksveg 51 ved Lemonsjøen
Foto: Sigrid Havig Berge / NRKEva Christin Austrem var innom setra og fikk kaffe både innvortes og massert inn i hendene. Hun likte godt å få følelsen av luksus oppe i fjellet og var fornøyd med resultatet.
Kaffeskrubb
Seterdriver Anne-Mari Sandvær og behandler Unni Høiby blander kaffegruten med havsalt, lavendel og kokosolje, og de har stor tro på helseeffekten av kaffegrutmassasje.
– Den øker blodsirkulasjonen og gir nytt liv til huden din, sier budeia. Høiby håper også at turistene velger å bli litt lenger i området takket være slike god kaffe og kaffemassasje.
KAFFESKRUBB: Eva Christin Austrem får tilbud om kaffegrutbehandling av seterbudeia Anne-Mari Sandvær.
Kaffegruten er kanskje anvendelig til flere ting, istedenfor å kaste den i søpla?