Tatt da han ville selge tyvegodset på Finn

En 18 år gammel mann som stjal flere dyre jakker fra en butikk i Elverum, ble tatt da han annonserte jakkene til salgs på Finn.no. Kjøperen var politimann.

Finn.no-faksimile

Tyven ble tatt da han annonserte en stjålet jakke til salgs på Finn.no.

Foto: LIEN, KYRRE / NTB SCANPIX

Det var i november i fjor at den da 17 år gamle mannen knuste ei rute i en butikk i Elverum sentrum og stjal flere dyre jakker av merket «Parajumpers». En drosjesjåfør oppdaget innbruddet, men politiet klarte ikke å finne 17-åringen. Så han slapp unna i første runde.

Lot som han ville kjøpe jakka

Men noen dager senere ble politiet varslet av butikkeieren om en annonse på Finn.no, der akkurat slike jakker som de som ble stjålet ble annonsert til salgs. En politimann ringte og sa at han var interessert i å kjøpe jakka. De avtalte å møtes på Søbakken i Elverum kvelden etter.

To politimenn i sivil tok hver sin bil og dro for å møte selgeren. Den ene av dem holdt seg skjult, mens den andre møtte 17-åringen og fikk se jakka. Deretter viste politimannen fram legitimasjon og ville pågripe mannen.

Fikk panikk

Men 17-åringen satte seg til motverge og kollegaen som hadde holdt seg skjult måtte komme til unnsetning. I basketaket fikk den ene politimannen en vridning i kneet. Den nå 18 år gamle mannen er derfor også dømt for vold mot politiet.

I retten forklarte mannen at han fikk panikk da han skjønte at kjøperen av jakka var politimann og at ville prøve å unnslippe. Han erkjente derfor ikke straffskyld for vold, men ble funnet skyldig i det.

Skal ikke i fengsel

Mannen var under 18 da innbruddet og pågripelsen skjedde og skal derfor ikke dømmes til ubetinget fengsel. Han er heller ikke tidligere straffet. I tillegg fikk han litt strafferabatt fordi han tilsto innbruddet og tyveriet av jakkene.

Sør-Østerdal tingrett dømte ham derfor til betinget fengsel i 30 dager, med ungdomsoppfølging i konfliktrådet.