Sture Stork har flyttet til Bergen

Storken som overvinteret på Heggvin avfallsplass i Hamar i fjor har nå dukket opp i Bergen.

Hei! sier storken Sture

Sture Stork er nå observert i Bergen, nå spørs det om han vil overvintre der eller bestemmer seg for å komme tilbake til Heggvin i Hamar.

Foto: Torbjørn Martinsen, Hamar

Storken som fikk navnet Sture lever visstnok i beste velgående. Den var lenge borte, men dukket plutselig opp på Jæren. Derfra har den flydd til Bergen, via Karmøy, skriver Hamar Arbeiderblad.

Rikskjendis med eget frimerke

Der har den foreløpig slått seg til ro på en fyllplass på Landås.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Storken Sture
Foto: Håkon Løkken

Sture Stork har to norske vintre bak seg. Storken skal egentlig fly sørover når vinteren nærmer seg, men Sture har av en eller annen grunn valgt å tilbringe vinteren på Heggvin avfallsdeponi. Mange fryktet at den kalde vinteren skulle ta knekken på ham, men dengang ei.

Han ble rikskjendis, fikk eget frimerke og enorm publisitet i media. Norsk ornitologisk forening kalte ham «Den mest medieomtalte fuglen i Norge noensinne».

Kommer kanskje tilbake til Hamar

Nå ser det altså ut som Sture har tenkt å tilbringe nok en vinter i Norge.

– Jeg tror kanskje Sture har tilbrakt barndom og oppvekst i fangenskap. Enten i dyrepark eller under enda mer trangbodde forhold. Dermed kan han ha mistet den iboenden evnen til å trekke sørover. Han vet han skal bevege seg på denne tiden av året, men skjønner ikke hvor, sier ornitolog Kjell Mjølsnes til Hamar Arbeiderblad.

SE TV-REPORTASJE OM STURE STORK:

Stork
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Han ser ikke bort ifra at Sture kan forlate Bergen til fordel for Heggvin.

– Han trives åpenbart godt der, og luftvegen er kort mellom Bergen og Hamar. Men kanskje han i år vil foretrekke våtmarkene i Rogaland, eller han velger et annet sted å overvintre. Det vet bare Sture.

HER FLYR STURE STORK:

Video nsps_upload_2008_11_13_10_29_19_886.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.