Støttekonsert for jordskjelvofre

Musikkmiljøet på Gjøvik planlegger nå en konsert til inntekt for ofre i jordskjelvkatastrofen i Nepal.

Jordskjelvofre i Nepal

Mange trenger hjelp i Nepal. Nå går musikkmiljøet på Gjøvik sammen for å samle inn penger og vise sin solidaritet.

Foto: WOLFGANG RATTAY / Reuters

Det har gått en uke siden det voldsomme jordskjelvet i Nepal. Katastrofen har engasjert mange i Norge og bistandsorganisasjonen FORUT på Gjøvik har fått inn over 300.000 kroner i innsamlede midler. Nå får de også hjelp av musikkmiljøet på Gjøvik.

Søndag 10. mai stiller artister opp gratis i Gjøvik kulturhus i en solidaritetsaksjon. Inntektene skal gå til FORUTS hjelpearbeid i Nepal.

– Det er Bror Skog, en musikk- og kulturpersonlighet i Gjøvik, som har tatt initiativet til konserten. Det er sendt ut invitasjoner til mange i musikkmiljøet, og Geirr Lystrup er en av dem som kommer til å stille, forteller Ingvar Midthun i FORUT, som setter stor pris på all hjelp de nå kan få.

Les også:

Mange vil hjelpe

Midthun forteller at det er svært mange som nå tar kontakt med dem for å høre hvordan de kan gi penger og støtte hjelpearbeidet. Mange har også tilbudt seg å hjelpe FORUT med gratis arbeidskraft.

– Dette er til uvurderlig hjelp for oss. Det skal ikke stikkes under en stol at vi nå jobber opp mot kapasitetsgrensen, først og fremst gjennom de samarbeidsorganisasjonene vi samarbeider med inne i Katmandudalen der katastrofen vokser i omfang. Der er det mangel på drikkevann, mat og medisiner, og det er store problemer med å frakte nødhjelpsforsyningene inn, sier Midthun.

Første hjelpebil framme

Det er mangel på både vann, mat og medisiner mange steder i Nepal.

Foto: Gunnar Bratthammer / NRK