Hopp til innhold

– Dette er nok det sjukeste jeg har gjort i mitt liv

Til og med politiet dukket opp da Dennis (25) kledde seg i rosa og løp 24 timer i strekk.

Dennis Olsen

ROSA MANN LØPER LØPSK: Dennis Olsen har det siste døgnet gjort en løpetur utenom det vanlige, iført tyllskjørt og tights.

Foto: Stein S. Eide / NRK

Klokka 9 fredag morgen kom Dennis Olsen i mål etter å ha gjort et spesielt stunt. Han løp og gikk over 100 kilometer (30 runder rundt et museum i Elverum), iført rosa tights og strutteskjørt, for å samle inn penger til Rosa sløyfe-aksjonen.

– Dette er nok det sjukeste jeg har gjort i mitt liv. Men det har vært en fin tur da, jeg har kost meg.

Men han har ikke vært ensom på turen. Folk har troppet opp til alle døgnets timer for å holde ham med selskap.

– Jeg er mektig imponert og veldig takknemlig for at folk har stilt opp på forskjellige tidspunkter, og tenkt at «det er sikkert ingen som har tenkt på å gå med ham klokka 4. Da sover jeg litt og går med ham klokka 4». Og det setter jeg umåtelig stor pris på.

En drilltropp har også vært med på ferden, til og med nødetatene har steppet inn.

– Politiet var med i natt og brannvesenet fulgte meg siste runden. Men det er greit at politiet ikke ble med så lenge, for jeg måtte veldig tisse, og jeg kunne ikke gjøre det på offentlig sted uten dem på slep, ler han.

Dennis Olsen rosa sløyfe

HJELPER: Roger Haugen var en av mange som støttet Dennis Olsen under den 24 timer lange ferden. Det var heller ikke noe å si på innsatsen hva gjaldt antrekk.

Foto: Stein S. Eide / NRK

– Beina har vært ganske seige

Han syns turen har gått fint, men legger ikke skjul på at 24 timers aktivitet tæret på kroppen.

– Formen er overraskende bra, men det har vært noen lange timer. Og beina har vært ganske seige, venstrebeinet har vært tungt til tider. Men jeg har ikke vært kald, og hatt rikelig med mat og drikke.

Men hvordan ble egentlig ideen unnfanget?

– Jeg var ute og løp, så kom jeg på denne ideen. Så ringte jeg raskt og presenterte den for andre. Folk spurte om jeg ikke skulle ta bare 12 timer, at det var nok, men 12 timer er liksom ikke så galskap. Jeg tok min første pause etter 12 timer.

Målet var å samle inn 100.000 kroner til brystkreftaksjonen Rosa sløyfe. Det har han greid.

– Jeg er veldig glad, og veldig stolt. Det var et hårete mål, men det gikk.

Kreftforeningen: – Rørende og inspirerende

Generalsekretær Kreftforeningen om Rosa sløyfe

RØRT: Generalsekretær i Kreftforeningen, Ingrid Stenstadvold Ross, syns Dennis Olsen er et flott forbilde, og er imponert over innsatsen.

Foto: Kreftforeningen

Generalsekretær i Kreftforeningen, Ingrid Stenstadvold Ross, setter stor pris på det bokstavelig talt spreke påfunnet.

– Jeg må si at jeg er mektig imponert over at Dennis har vandret rundt i Elverum i hele 24 timer. Engasjementet han viser for alle kvinner og menn som er rammet av brystkreft, er både rørende og inspirerende.

Hun syns det er flott at han samtidig har klart å få inn en så betydelig sum.

– Vi er ydmyke og takknemlige over at han har samlet inn 100 000 kroner som kan gå til persontilpasset brystkreftforskning.

Gir en mestringsfølelse

Hun håper Olsen vil inspirere andre.

– Vi vil takke alle andre som gjør som Dennis og farger landet vårt rosa, enten ved å ta på seg en rosa sløyfe, løpe Rosa sløyfe-løpet eller andre spennende, kreative påfunn for kreftsaken.

Dennis Olsen har nylig gått ned hele 50 kilo. Og han legger ikke skjul på at det var en god følelse å komme i mål etter kraftanstrengelsen, og at det gir et kick å gjøre originale stunt.

– Det gir en mestringsfølelse. Jeg liker å gjøre en del ting som ikke så mange andre kan si at de har gjort. Som å gå Drammen-Oslo, alle bydelene i Oslo, og nå å gå i 24 timer. Jeg gleder meg til å kunne fortelle det til barnebarna mine.