Hopp til innhold

Dødsbrannen i Moelv: Politiet sier det kan komme siktelser

To menn er døde og politiet utelukker ikke at det kan komme siktelser etter dødsbrannen i Moelv.

Oversiktsbilde

UTBRENT: Deler av hallen er totalskadd. I bygningen var det blant annet lagret biler og båter. De to mennene ble funnet i brannruinene.

Foto: Frode Meskau / NRK

Mandag morgen var politiets kriminalteknikere på plass på branntomta i Moelv. Mange spørsmål er fortsatt ubesvart etter brannen i forrige uke.

Politiet er sparsomme med opplysninger og holder kortene tett til brystet.

– Det vil kunne skade videre etterforskning, hvis de vitnene på forhånd skal være kjente med detaljer gjennom media, sier politiadvokat Nina Helmersen Østvold i Innlandet politidistrikt.

Kan stå overfor en drapssak

Politiadvokat Nina Helmersen Østvold

Politiadvokat Nina Helmersen Østvold

Foto: Tom Haakenstad / NRK

Politiet vet hvem begge de døde er. Lørdag ble det bekrefta at en av de omkomne er en mann fra Gjøvik som har vært savnet siden tirsdag.

Den andre omkomne er en mann som skal ha jobbet som en slags vaktmester på bygget. Han skal ha utført vedlikeholdsarbeid på taket den morgenen det begynte å brenne.

De to omkomne er fra Gjøvik og kjenner hverandre. Politiet er informert om at det skal ha vært en konflikt mellom de to.

Det er uklart hvordan de to mennene døde. Politiet ville i dag ikke svare på om mennene omkom i brannen, eller om en av dem eller begge var døde før det begynte å brenne.

Tidligere har politiet sagt at de ikke utelukker at de overfor en drapssak.

– Det er for tidlig å gi informasjon om dødsårsak og dødstidspunkt, sier Helmersen Østvold.

Mener brannen er påsatt

Kriminalteknikere på branntomta i Moelv der to menn er funnet omkommet

Kriminalteknikere på branntomta i Moelv mandag morgen. To menn ble funnet omkommet i brannruinene i forrige uke, og politiet tror det har skjedd noe kriminelt.

Foto: Tom Haakenstad / NRK

Politiet er styrka i sin teori om at det har skjedd noe kriminelt. De mener brannen er påsatt.

Politiet leter nå etter svar på hva som skjedde i forkant av brannen i næringsbygget i Moelv onsdag morgen.

Det er ukjent hvordan brannen startet. Politiet har undersøkt branntomta med bruk av hund som er trent på å finne og markere på brennbar væske.

Hunden markerte på minst ett sted på taket på branntomta, kunne NRK observere fra bak sperrelinjene torsdag.

Politiadvokat Nina Helmersen Østvold vil ikke si hva slags funn politiet har gjort.

Kan komme siktelser

De to omkomne har status som fornærmede. Ingen er så langt siktet eller mistenkt i saken, men det kan endre seg.

– Status er noe vi vurderer fortløpende underveis i etterforskninga, og det er for tidlig å si om det er noen mistenkte i saken, sier politiadvokaten.

Er det grunn til å tro at det er en av de to som har drept den andre, eller at de to har blitt drept av en tredjepart?

– Det er for tidlig å si noe om. Vi jobber ut fra flere hypoteser og vi jobber hardt for å finne ut hva som egentlig har skjedd her, sier Helmersen Østvold.

Undersøkte savnedes leilighet

Dødsbrannen i Moelv

To menn fra Gjøvik ble funnet døde i brannruinene etter en brann i et næringsbygg i Moelv. Brannen startet onsdag morgen den 30.09.2020. Politiet mistenker at brannen er påsatt og at det har skjedd noe kriminelt.

Torsdag gjennomsøkte politiet leiligheten til den savna Gjøvik-mannen, som nå er bekrefta død.

NRK vet at politiet jobbet på stedet i flere timer torsdag kveld. Det er ukjent om det er gjort noen funn som er av betydning for saken.

Det er viktig for politiet å få oversikt over hvor den savnede Gjøvik-mannen var og hvem han møtte, fra han ble meldt savna tirsdag kveld, og til han ble funnet død i brannruinene. Dette er en viktig brikke for politiet.

I en pressemelding skriver politiet at det er satt på nødvendig med ressurser fra hele politidistriktet, og at Kripos fortsatt bistår i saken.