Hopp til innhold

Politiet: – Ble drept på adresse i Gjøvik sentrum

Den savnede mannen fra Gjøvik som ble funnet død i Moelv-brannen var drept før brannen startet. Mannen var utsatt for stump vold.

Brann i Moelv.

DØDE: To personer ble funnet døde i dette etter denne brannen i Moelv. Politiet sier det dreier seg om drap og selvdrap.

Foto: Eilin Spolén Juva / NRK

Politiet mener at drapet skjedde på en adresse i Gjøvik sentrum der siktede har tilknytning, skriver politiet i Innlandet i en pressemelding onsdag morgen.

– Vi har nå det vi mener er et drapsåsted, sier politiadvokat Nina Helmersen Østvold til NRK.

Politiet har gjort omfattende undersøkelser på adressen på Gjøvik.

– Vi har funnet den dreptes blod, og DNA fra både den drepte og den siktede på det som vi kaller sentrale objekter på stedet, sier Helmersen Østvold

Hun forteller at de har gjort beslag i et objekt som de mener er brukt for å utøve stump vold. Politiet vil ikke si noe mer om hva slags objekt det dreier seg om.

Åstedet er verken den siktedes eller den dreptes bolig.

Oversiktsbilde

UTBRENT: Deler av hallen der brannen skjedde er totalskadd. I bygningen var det blant annet lagret biler og båter. De to mennene ble funnet i brannruinene.

Foto: Frode Meskau / NRK

Brann

– Vi mener drapet skal ha skjedd rundt formiddagen den 29. september, sier hun.

Politiet tror også at den drepte ble fraktet fra Gjøvik til branntomta i Moelv i siktedes bil. De to mennene ble funnet etter en brann i et næringsbygg i Moelv.

Politiadvokat Nina Helmersen Østvold

MOT SLUTTEN: Politiet er nå inne i en avsluttende fase i etterforskninga. Det sier politiadvokat Nina Helmersen Østvold

Foto: Tom Haakenstad / NRK

Politiet venter fortsatt på noen analysesvar før de kan fastslå den endelige brannårsaken. Men de har gjort grundige kriminaltekniske undersøkelser, og ut fra funn på stedet mener de at brannen er påsatt.

Politiet sier at det blant annet er kartlagt flere arnesteder. Etterforskningen tilsier at det var siktede som startet brannen og at han var alene om det, ifølge politiet.

Motivet for drapet vil politiet trolig ikke få svar på, men de mener at det har vært en konflikt mellom de to.

NRK har vært i kontakt med den siktedes forsvarer, Håvard Fremstad. Han sier at det politiet kom med i dag bygger på tekniske bevis, og at han ikke bestrider det de legger frem.

Dødsbrannen i Moelv

To menn fra Gjøvik ble funnet døde i brannruinene etter en brann i et næringsbygg i Moelv. Brannen startet onsdag morgen den 30.09.2020. Politiet mistenker at brannen er påsatt og at det har skjedd noe kriminelt.

To døde

Det var den 30. september politiet fikk melding om brann i næringsbygget i Moelv. To personer ble senere funnet på branntomta og politiet omtaler det som drap og selvdrap.

Politiet tok ut siktelse mot en av de to mennene den 16. oktober.

– Siktelsen var nødvendig å ta ut for å kunne gjennomføre nødvendige undersøkelser. Dette gjøres selv om antatt gjerningsperson er død, skrev politiet i en pressemelding da.

Politiet slo tidlig fast at de to omkomne hadde en relasjon.

Godt over 100 vitner er avhørt i saken. Politiet har også brukt mye elektronisk materiale, som videoovervåkning og teledata i etterforskninga.

Kriminalteknikere på branntomta i Moelv der to menn er funnet omkommet

GRUNDIGE UNDERSØKELSER: Det var i dette bygget politiet fant de to døde personene.

Foto: Anne Næsheim / Anne Næsheim