Hopp til innhold

Ny fylkesordfører etter at Rønning trakk seg

Arnfinn Nergård (Sp) blir ny fylkesordfører i Hedmark etter at Dag Rønning før helga trakk seg på grunn av "upassende oppførsel".

Arnfinn Nergård, leder i Rovviltnemda

NY FYLKESORDFØRER: Arnfinn Nergård blir ny fylkesordfører.

Foto: Mette Finborud Børresen

Det var fredag det ble kjent at Dag Rønning trakk seg fra stillinga som fylkesordfører i Hedmark. Årsaken var at det var kommet reaksjoner på hans adferd i sosiale sammenhenger der yngre og eldre har møttes.

Les: Fylkesordfører i Hedmark trekker seg på grunn av «upassende oppførsel»

I ulvestriden

Og det er en gammel ringrev Senterpartiet nå får inn i toppvervet i fylkeskommunen. Nergård var fylkesordfører fra 2007–2011 og han var ordfører i Os i 16 år. Han er nå gruppeleder for Senterpartiet i fylkestinget.

Nergård har i de siste årene stått midt i striden ved at han har vært leder for rovviltnemnda. Det ble rikspolitisk bråk da miljøminister Vidar Helgesen i fjor overkjørte nemnda sitt vedtak om hvor mange ulver som skulle felles. Også i år har det vært bråk om antallet ulver som skulle skytes.

– Ikke lett avgjørelse

Nergård innrømmer at det ikke var en lett avgjørelse å ta.

– Jeg måtte tenke meg om. Det er en relativt brå endring på hverdagen så en enkel avgjørelse var det ikke. Men nå har jeg jo vært borte i dette gamet før, så jeg endte med å si ja, sier Nergård.

Han vil ikke si noe om omstendighetene rundt det at han nå tar over.

Han forklarer hvorfor han sa ja slik:

– Det kan være greit at den som tar over kjenner til fylkeskommunen og det som følger med vervet så jeg lot meg overtale, sier han.

Nergård ser på sammenslåinga med Oppland som en av sine viktigste oppgaver nå.

Flere saker fra Innlandet