Hopp til innhold

Sp-ordfører: – Skjerpings, damer!

Sp-ordfører Mariann Skotte mener sexmeldingssaken i partiet er sterkt overdrevet, og sier hun har mottatt verre meldinger enn det Navarsete fikk.

Mariann Skotte, ordfører i Lesja

KLAR MELDING: Sp-ordfører i Lesja, Mariann Skotte, sier hun har mottatt langt verre meldinger enn det Navarsete fikk, men at det ikke er et offentlig anliggende.

Foto: Even Lusæter / NRK

Sp-ordføreren fyrer løs såpass hardt at det må kunne kalles en brannfakkel i debatten om den famøse Facebook-meldingen Navarsete fikk fra noen festdeltagere i 2016, som i dag kan ende med en politianmeldelse.

– Skjerpings damer, ingen som har begått noen straffbar handling her etter lovens lange arm. Tror folk i landet er mektig lei denne omtalte meldingen, som kanskje flere av oss har mottatt langt verre utgave av i en eller annen form uten å publisere det i media. På tide å gå videre nå, skriver Mariann Skotte på sin Facebook-side.

– Holder med en unnskyldning

Skotte er ordfører i Lesja i Gudbrandsdalen. Hun mener sms-saken ikke fortjener det offentlige omfanget det har fått.

– Nå går jo denne meldingen tilbake til 2016, og jeg mener at det er på tide at partiet tar dette et hakk videre i stedet for å drive med offentlig skittentøyvask.

Skjermdump Facebook Mariann Skotte

SKJERPINGS: Sp-Ordfører i Lesja, Mariann Skotte, skrev dette om den omstridte meldingssaken i partiet på sin Facebook-side.

Foto: SKJERMDUMP

Skotte er ikke alene om å ha dette synet. Fylkesleder Gunn Iversen Stokke i Trøndelag sier til Klassekampen at det er et i-landsproblem at det er så store oppslag om den sjikanøse meldingen som ble sendt til Liv Signe Navarsete i 2016

Skotte synliggjør sammen med Stokke den splittelsen som er internt i partiet. Noen mener den som har sendt meldingen bør ekskluderes, mens andre, som Skotte, mener det holder med en unnskyldning til Navarsete.

– Jeg mener at den meldinga ikke er så ekstrem at det fortjener ekskludering fra partiet, sier Skotte.

– Dette er ikke greit!

Marit Knutsdatter Strand

OPP TIL MOTTAKER: Sp-stortingsrepresentant Marit Knutsdatter Strand fra Oppland mener Navarsete må få lov til å reagere på sin måte på meldingen hun fikk.

Foto: Ragne B. Lysaker, Senterpartiet

Marit Knutsdatter Strand er stortingsrepresentant for Senterpartiet i Oppland, samme fylke som Mariann Skotte hører til.

Hun mener det overhodet ikke er greit å få slike meldinger, og at det er viktig at man sier fra, både internt og eksternt, hvis man ønsker det.

– Det er individuelt hvordan man tolker og tar opp slike ting videre. Det går ikke an å mene noe på vegne av andre hvordan en slik melding føles, eller hvordan man skal håndtere den videre, sier Strand.

Hun mener vi må ha respekt for at dette er vanskelig og at det blir tatt personlig av mange som får slike meldinger. Strand har sjøl fått sjikanøse meldinger som politiker.

– Jeg har fått henvendelser som er ubehagelige, og jeg er redd dette dessverre er litt for vanlig. Derfor er det viktig at vi får slike saker opp i lyset og får diskutert det, forteller den unge stortingsrepresentanten.

– Slike meldinger er det best å ignorere

Lesja-ordfører Skotte har mottatt meldinger som er drøyere enn det Navarsete mottok, men sier hun ikke vil offentliggjøre dette, fordi hun mener det er en sak å ta internt. Hun kommer med en slags oppfordring til hele det politiske miljøet.

– Meldinga er meget grov i ordvalg, det er ikke tvil om anna, men nå synes jeg det kanskje er på tide at alle partier tenker på politikk framover og ikke henger seg opp i alt som har skjedd.

Skotte mener kvinner skal la være å svare på sjikanøse sexmeldinger, men vil ikke være med på at utsagnene hennes er en indirekte oppfordring til å fortie ubehageligheter.

– Slike meldinger er det best å ignorere, for det er ikke akseptabelt.

Ola Borten Moe
Trygve Slagsvold Vedum kaller tekstmelding til Liv Signe Navarsete uhørt og ufin.

Flere saker fra Innlandet