Nekta å bli med på middag med Stoltenberg

Forholdet mellom Rune Øygard og den mindreårige jenta ble avslørt da hun nekta å bli med på middag med Jens Stoltenberg. Det forklarte jenta i retten i dag.

Rettsak Rune Øygard

Jenta fortsatte sin forklaring i Sør-Gudbrandsdal tingrett i dag.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

I sin forklaring fortalte den snart 17 år gamle jenta om hva som skjedde lørdagen hun for første gang fortalte om overgrepene hun skal ha blitt utsatt for.

Den da 15 år gamle jenta var på hestetreff da hun fikk melding om at Øygard hadde en helt spesiell overraskelse til henne. Hun var da fast bestemt på å ikke lenger ha kontakt med Øygard, og nekta å bli med.

– Moren min sa at jeg burde bli med, og til slutt fikk jeg høre at jeg skulle spise middag med Jens Stoltenberg på Vianvang.

Fortalte til kjærestens mor

Jenta ville likevel ikke bli med på middagen, og tok i stedet bussen sammen med kjæresten til hans hjemsted. Der ventet moren hans, som de hadde bedt om å hente dem.

– Rune kjørte etter bussen og jeg så at han stirret på oss da han kjørte forbi. Både jeg og kjæresten min var redde og gråt.

Jenta fortalte til slutt til kjærestens mor hva som hadde skjedd mellom henne og Øygard, og senere fortalte hun det også til faren og moren.

Etter dette ville ikke jenta ha mer kontakt med Øygard, men hun fortalte at han prøvde å få tak i henne på telefon.

Aktor leste opp et par tekstmeldinger mellom 16-åringen og kjæresten hennes, der det kommer frem at kjæresten var frustrert .

Øygard får ikke forklare seg i dag

Rune Øygard sin forsvarer Mette Yvonne Larsen skal spørre ut jenta senere i dag. Hun sa i går at det er flere ting hun ønsker å spørre jenta om .

Øygard har hele tiden nektet straffskyld, og nekter for at han har begått overgrep mot jenta.

Øygard skulle egentlig starte sin forklaring i dag, men vitnemålet til jenta tar så langt tid at dette trolig blir utsatt til i morgen.