– Fikk angrepille av Øygard

Den 16 år gamle jenta som har anmeldt Rune Øygard for overgrep hevder hun fikk penger av Øygard til å kjøpe en prevensjonspille da de var i Oslo sammen.

Rettsak Rune Øygard

Rune Øygard og Mette Yvonne Larsen på forsvarerbenken i Sør-Gudbrandsdal tingrett.

Foto: Elin Fagertun / Tegner

Den fornærmede jenta, som nå er 16 år, har forklart seg om hvordan hun ble kjent med Vågå-ordføreren og de angivelige overgrepene i hjembygda.

Hun anslår at det var mellom 20 og 25 tilfeller av seksuell kontakt i Vågå, men mener også at det skjedde flere ganger på overnattingsturer til Oslo, Molde og Larvik.

– Jeg har vært med Rune til Oslo seks eller sju ganger. Jeg har vært hjemme hos Jens Stoltenberg på kveldsmat, og møtte også Morten Krogvold for å se på bilder, sier hun.

På en av turene i Oslo hevder hun at Øygard fikk henne til å kjøpe en såkalt angrepille.

– Jeg fikk penger av Rune til å kjøpe en angrepille, for å være sikker på at jeg ikke ble gravid, sier hun.

Les også: –Det har gått mange usanne rykter om jenta

– Strittet imot

Jenta forteller også om en tur til Larvik sommeren 2011, da de bodde på Farris bad.

– Jeg hadde planlagt å reise til Stryn sammen med noen venner. Jeg hadde begynt å stritte litt imot, og sagt til Rune at jeg ikke ville mer. Da ringte han meg mange ganger, sa at jeg ikke kunne reise, for da hadde han ikke noe å leve for. Han ba meg om å bli med til Farris bad, sier hun.

Øygard skal ha hevdet at han skulle i møte med en sjef i Color Line.

– Jeg tror det bare var noe han sa. Han hadde ikke noe møte. Han sa til meg at han ville reise til Farris bad med meg. Han ville gjøre det greit igjen mellom oss, sier hun.

Farris bad

Farris bad i Larvik.

Foto: NRK

– Var så sint at jeg gråt

16-åringen forteller at hun hadde begynt å stritte imot fordi hun hadde fått seg kjæreste, men at Øygard nektet å godta dette.

– Han sa at han ikke hadde noe å leve for, og at han like godt kunne kjøre av veien. Jeg hadde ikke lyst til å såre ham, sier hun.

Hun sier hun snakket med kjæresten sin på telefon samme kveld, noe som skal ha opprørt Øygard.

– Han hadde tårer i øynene, og ble sint på meg. Han sa vi skulle reise hjem med en gang, og at han ikke ville se meg mer. Han likte ikke at jeg hadde kontakt med kjæresten. Da ble jeg sint, og gikk fra ham. Jeg var så sint at jeg gråt, sier hun.

Jenta hevder at Øygard var sjalu på den nye kjæresten, som hun traff sommeren 2011, og at han krevde å få se meldinger som de hadde sendt til hverandre.

Han skal også ha oppført seg aggressivt de gangene hun var sammen med kjæresten sin, og jenta hevder han ved en anledning kjørte inn foran en buss hun satt på for å hente henne.

– Han var sint, sa han aldri ville se meg igjen, og at jeg skulle gi tilbake alt jeg hadde fått fra ham, sier hun.

Rettsak Rune Øygard

16-åringen i vitneboksen tirsdag.

Foto: Elin Fagertun / Tegner